אוכל
אוכל

ביס פריך: סיגרים מתוקים עם תפוחים

הגרסה המתוקה של הסיגרים עשויה גם היא מעלי פילו דקיקים, אבל עם מילוי תפוחי עץ ירוקים וחמצמצים וממרח קרמלי קראנצ'י. כי אין כמו ביס פריך ומתוק לקינוח קליל (ואפוי)

|לוטוס| פורסם11:27
סיגרים של פילו עם תפוחי עץ וקרם לוטוס (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
צילום: בועז לביא, יחסי ציבור
Rating:4.547reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

לסיגרים:

  • 10 עלי פילו
  • 25 גרם חמאה, מומסת

למלית:

  • 1/2 צנצנת ממרח לוטוס קראנץ'
  • 25 גרם חמאה, רכה
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 תפוחי עץ ירוקים (מסוג גרני סמית), מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 3 כפות צימוקים
  • 1 כפית לימון טרי סחוט
  • קורט קינמון
  • 2 כפות אבקת פודינג וניל

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים מחבת. מוסיפים לה את החמאה והסוכר ומערבבים עד שהחמאה והסוכר נמסים שניהם. מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את הצימוקים, הלימון והקינמון ומערבבים בעדינות. מוסיפים גם את אבקת הפודינג, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים.

2פורסים עלה פילו, מברישים במעט חמאה ומניחים מעליו עלה נוסף. חותכים את 2 העלים לחצי, מורחים קרם לוטוס בשכבה דקה על העלה, מניחים את תפוחי העץ ומגלגלים לסיגר מהודק. חוזרים על הפעולה עם כל העלים והמילוי.

3מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את הסיגרים. אופים 15 דקות, מוציאים ומפדרים באבקת סוכר. מגישים חם.

>> בשבוע שעבר הכנו מוס לוטוס עם רוטב קרמל מהיר
>> שדרוג לטוסט: קסדייה עם בטטה וגבינות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il