אוכל
אוכל

עוגיות לינזר במילוי לוטוס

עוגיות לינזר הן מהאהובות עלינו. בצק פריך, אגוזים, ריבה, תיבול עדין - מדובר בקלאסיקה. הפעם הן עם מילוי של ממרח לוטוס שמתאים להן בול, ואם זה לא מספיק - הן כל כך יפות, שפשוט חייבים לנסות

|mako אוכל| פורסם07:49
עוגיות לינזר לוטוס (צילום: נועם בסט, mako אוכל)
צילום: נועם בסט, mako אוכל
Rating:4.934reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לכ-20 עוגיות:

  • 180 גרם (בערך כוס ורבע) שקדים מולבנים או אגוזי לוז קלופים
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 1 כפיות קינמון (אופציונלי)
  • קורט ציפורן (אופציונלי)
  • 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית רום (אופציונלי)
  • 1 כף חלב, במידת הצורך
  • 150 גרם (כ-3 כפות גדושות) ממרח לוטוס
  • מעט אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1טוחנים את השקדים/אגוזים עם הסוכר במעבד מזון עד שהם טחונים דק. מוסיפים את הקמח, המלח והתבלינים ומעבדים שוב כדי לערבב את החומרים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים שוב עד שהתערובת פירורית ואחידה, ללא גושים של חמאה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל (והרום, אם רוצים) ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד לגושים גדולים בתוך הקערה (אם הוא לא מתאחד, מוסיפים את כף החלב ומעבדים שוב).

2מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט ידנית כדי לאחד אותו לגמרי. מחלקים את הבצק לשני חלקים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומצננים שעה לפחות במקרר.

3מוציאים חלק אחד של הבצק ומרדדים לעובי 3-4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ומסדרים באופן צפוף על מגש מרופד בנייר אפייה. משאירים את שאריות הבצק בחוץ. מרדדים את החלק השני של הבצק, וממשיכים לקרוץ עיגולים ולצופף על מגש האפייה. מאחדים את שאריות הבצק ומרדדים שוב. אם הבצק מתרכך - מכניסים אותו לכמה דקות למקפיא. את העיגולים שקרצנו וצופפנו על מגש אפייה גם מכניסים למקפיא עד האפייה. כשמסיימים לקרוץ את כל הבצק צריכים להיות בערך 40 עיגולים בסך הכל.

4ממחצית העיגולים קורצים עיגול נוסף קטן במרכז, ומוציאים אותו החוצה. אפשר לרדד את כל החלקים הקטנים ולקרוץ עוד עוגיות. מה שחשוב זה שחצי מהעיגולים יהיו שלמים, וחצי יהיו עם חור. בינתיים משאירים את כל העיגולים במקפיא.

5בזמן שהעיגולים במקפיא מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

6מסדרים את העיגולים (אלו עם החור לחוד והשלמים לחוד) על התבניות - הפעם באופן מרווח. אופים 10-14 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט בצדדים ומרגישות יציבות למדי כשנוגעים בהן עם האצבע. מצננים לחלוטין על רשת.

7מחלקים את כל העוגיות ל-2: את העוגיות השלמות בצד אחד ואת העוגיות עם החור בצד אחר. הופכים את כל העוגיות השלמות כך שהחלק השטוח שלהן למעלה ומורחים או מזלפים מעט מממרח הלוטוס על כל עוגייה. מפזרים אבקת סוכר על כל העוגיות עם החור, ומניחים אותן על העוגיות עם הקרם, ליצירת סנדוויץ' עם מלית מבצבצת.

לבלוג של נועם -פצפוצים

>> בפעם שעברה הכנו בראוניז שוקולד ולטוס, יפות יפות
>> והנה עוגת שוקולד שכנראה תכינו בלי סוף
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il