אוכל
אוכל

טארט גאנאש שוקולד לוטוס

מתי בפעם האחרונה הכנתם טארט שוקולד מפתה? שוקולד מריר, שמנת מתוקה וממרח לוטוס מעל קלתית חמאתית עם שקדים. לא נשמע כמו חלום? אנחנו כבר מחממים את התנור

|mako אוכל| פורסם11:37
טארט גאנאש שוקולד לוטוס (צילום: נועם בסט, mako אוכל)
צילום: נועם בסט, mako אוכל
Rating:4.7190reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית:

  • 150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 75 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
  • 35 גרם (1/4 כוס) שקדים טחונים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח

למלית:

  • 130 גרם שוקולד מריר
  • 160 גרם (2/3 כוס) שמנת מתוקה
  • קורט מלח
  • 130 גרם ממרח לוטוס, מחומם מעט במיקרוגל עד למרקם נוזלי

לקישוט:

  • מעט קקאו, אבקת סוכר או קינמון טחון (או שלושתם)

אופן ההכנה:

1הכנת הקלתית: בקערת מיקסר עם וו הגיטרה, מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר במהירות בינונית, עד לקבלת קרם חלק, בערך דקה. מגרדים את דופנות הקערה, מוסיפים את השקדים הטחונים, המלח ותמצית הווניל ומערבלים שוב עד לקבלת מרקם הומוגני. מערבבים פנימה את הביצה ואז את הקמח, עד שהוא נטמע כולו בתערובת ומתחיל להיווצר בצק רך (מגרדים את דופנות הקערה במידת הצורך).

2מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים מעט לאיחוד, ואז מחלקים ל-2 חלקים ושווים. עוטפים כל חלק בניילון נצמד, משטחים, ומקררים למשך שעתיים לפחות (כמות הבצק מספיקה ל-2 קלתיות, אבל יותר נוח ויעיל לעבוד עם כמות בצק גדולה יותר. את החלק השני אפשר לשמור במקרר במשך 2-3 ימים, או אפילו חודש במקפיא, עטוף היטב).

3מרדדים חלק אחד של הבצק לעובי 4 מ"מ ומרפדים איתו תבנית או רינג טארט בקוטר 20 ס"מ. מהדקים (מבלי למתוח) את הבצק לדפנות ולתחתית, וחותכים את שולי הבצק העודפים. דוקרים את הבצק שבתחתית עם מזלג, מניחים על מגש לאפייה ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4מכסים את הבצק שבתבנית עם נייר אפייה או נייר אלומיניום משומן (מהדקים היטב לכל חלק ופינה) וממלאים במשקולות אפייה או שעועית/אורז יבשים. אופים את הבצק אפייה עיוורת בתנור החם כ-18 דקות או עד שהשוליים מזהיבים. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את המשקולות ומחזירים לתנור לעוד 3 דקות, או עד שהקלתית זהובה ואפויה לחלוטין.

5הכנת המלית: שוברים את השוקולד ומניחים בקערה. מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה, מוסיפים את המלח ושופכים על השוקולד. מניחים את ממרח הלוטוס בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל לכמה שניות, רק לקבלת מרקם נוזלי אחיד. טורפים היטב את השוקולד עם השמנת ואז מוסיפים פנימה את הלוטוס. טורפים היטב ויוצקים על הקלתית האפויה.

6מצננים את הטארט בטמפרטורת החדר, עד שהגאנאש מתקרר לחלוטין, ואז מעבירים למקרר.

7לפני ההגשה, מפדרים מעל קקאו, אבקת סוכר או קינמון (או כולם).

לבלוג של נועם -פצפוצים.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות לינזר
>> כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע הקרוב
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il