אוכל
אוכל

שטרודל לוטוס ותפוחים מהיר

לרגע לא חשבנו שצריך להוסיף משהו לשטרודל התפוחים הקלאסי, אבל אז הגיע המתכון הזה וגרם לנו להבין שתפוחים ולוטוס הם שילוב מהחלומות. קצת קרמול ואפייה ותוך שעה יהיה לכם קינוח סתווי מפנק

|mako אוכל| פורסם07:00
שטרודל לוטוס תפוחים (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
Rating:4.625reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 2 תפוחים בינוניים
  • 3 כפות סוכר (לבן או חום)
  • 1/4 כפית קינמון (לא חובה)
  • 1/2 חבילה בצק עלים, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 2-3 כפות ממרח לוטוס
  • ביצה, להברשה
  • אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות של כס"מ.

3ממיסים את הסוכר במחבת על אש נמוכה עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענבר. מוסיפים את התפוחים ואת הקינמון, אם רוצים, מערבבים היטב ומטגנים תוך ערבוב 5-10 דקות. משאירים בצד להתקרר.

4מרדדים את בצק העלים קלות למלבן על נייר אפייה. חותכים החוצה 5 ס"מ מכל אחת מפינות הבצק (כדי ליצור קצוות בצק שיכסו את המילוי משני הצדדים), ואת הצדדים של הבצק חותכים לרצועות סימטריות ברוחב כ-1.5 ס"מ ואורך 7-8 ס"מ. את השטח במרכז הבצק משאירים שלם.

שטרודל לוטוס תפוחיםלא הבנתם? הנה, ככה מקפלים|צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

5מורחים את ממרח הלוטוס במרכז הבצק, מניחים מעליו את תערובת התפוחים (ללא קרמל נוזלי במידה ונוצר) ו"קולעים" את השטרודל: קודם כל מקפלים את שני הקצוות, ואז לוקחים לסירוגין רצועה מצד ימין ומצד שמאל ומניחים אחת מעל השנייה עד שמגיעים לקצה.

6טורפים את הביצה ומברישים את השטרודל. מעבירים יחד עם הנייר לתבנית אפייה ואופים 20-30 דקות, או עד שהבצק משחים.

7מוציאים מהתנור, מקררים, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים. מומלץ עם כדור גלידה בצד.

• שומרים במקרר. לפני הגשה מחממים בתנור או במיקרוגל.• אפשר להוסיף למלית 1/2 כוס צימוקים או חמוציות.

>> בפעם הקודמת הכנו כאן תחתיות בצק פריך עם מוס לוטוס

>> וככה מכינים ביצה קשה מושלמת

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il