
גלידוניות וניל ולוטוס ב-5 מרכיביםאוהבים גלידוניות? מתים על קינוחים פשוטים? הגעתם למקום הנכון. הניחו רגע לגרסה הקנויה והממכרת, ובואו לדאוג לעצמכם עם קינוח ביתי מושלם ומינימום מרכיבים. הרווחתםענבל לביא|mako אוכל| פורסם26/07/1607:42 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים (25 מנות):
אופן ההכנה:1מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. שמים את החלב המרוכז ועוגיות הלוטוס בקערה, ומערבבים פנימה את הקצפת בתנועות קיפול. 2משטחים את התערובת בתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ (מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה), ומקפיאים למשך הלילה. 3פורסים את הגלידה בזריזות לקוביות של כ-4 ס"מ בעזרת סכין חדה, ומחזירים להקפאה עד להתייצבות מלאה. מסדרים את הקוביות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושומרים במקפיא (חשוב שקוביות הגלידה יהיו קפואות היטב לפני שמצפים אותן). 4ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד המריר, מוסיפים שמן ומערבבים. מצננים עד שהשוקולד אינו חם למגע אך עדיין נוזלי. 5מניחים את קוביות הגלידה על מזלג (אחת בכל פעם), וטובלים בשוקולד המומס.מניחים מיד על התבנית (חשוב לעבוד במהירות ובחדר ממוזג היטב). מעבירים להקפאה לכמה שעות עד להתייצבות מלאה. * בימי הקיץ הלוהטים מומלץ לעבוד בחדר ממוזג, ולוודא שהמקפיא מכוון להקפאה מקסימלית כדי שהגלידה תהיה יציבה כמה שיותר. לבלוג של ענבל -פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |