מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

גלידוניות וניל ולוטוס ב-5 מרכיבים

אוהבים גלידוניות? מתים על קינוחים פשוטים? הגעתם למקום הנכון. הניחו רגע לגרסה הקנויה והממכרת, ובואו לדאוג לעצמכם עם קינוח ביתי מושלם ומינימום מרכיבים. הרווחתם

|mako אוכל| פורסם07:42
גלידוניות וניל ולוטוס (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (25 מנות):

  • 330 מ"ל (גביע ושליש) שמנת מתוקה
  • 200 גרם (חצי פחית) חלב מרוכז
  • 150 גרם עוגיות לוטוס, קצוצות גס
  • 350 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 3 כפות שמן צמחי

אופן ההכנה:

1מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. שמים את החלב המרוכז ועוגיות הלוטוס בקערה, ומערבבים פנימה את הקצפת בתנועות קיפול.

2משטחים את התערובת בתבנית מרובעת בגודל 20 ס"מ (מרופדת בניילון נצמד או נייר אפייה), ומקפיאים למשך הלילה.

3פורסים את הגלידה בזריזות לקוביות של כ-4 ס"מ בעזרת סכין חדה, ומחזירים להקפאה עד להתייצבות מלאה. מסדרים את הקוביות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושומרים במקפיא (חשוב שקוביות הגלידה יהיו קפואות היטב לפני שמצפים אותן).

4ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד המריר, מוסיפים שמן ומערבבים. מצננים עד שהשוקולד אינו חם למגע אך עדיין נוזלי.

5מניחים את קוביות הגלידה על מזלג (אחת בכל פעם), וטובלים בשוקולד המומס.מניחים מיד על התבנית (חשוב לעבוד במהירות ובחדר ממוזג היטב). מעבירים להקפאה לכמה שעות עד להתייצבות מלאה.

* בימי הקיץ הלוהטים מומלץ לעבוד בחדר ממוזג, ולוודא שהמקפיא מכוון להקפאה מקסימלית כדי שהגלידה תהיה יציבה כמה שיותר.

לבלוג של ענבל -פיית העוגיות

>> בשבוע שעבר התפנקנו על טארט נהדר

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il