אוכל
אוכל

ניו לוטוס

עוגת גבינה אפויה קלאסית בסגנון ניו יורקי כמו שאנחנו אוהבים, שמקבלת טוויסט טעים של לוטוס גם בתחתית פריכה וטעימה וגם בציפוי מתוק, עשיר וחגיגי. אם אתם מחפשים כוכבת לשולחן החג הקרוב - יש מצב שמצאתם

|mako אוכל| פורסם07:35
עוגת גבינה ניו יורק עם לוטוס (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.8322reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתחתית עוגיות לוטוס:

  • 250 גרם עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים
  • 70 גרם חמאה, מומסת

למלית גבינה אפויה:

  • 900 גרם (4 גביעים) גבינת שמנת 25%
  • 400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
  • 270 גרם (כוס ושליש) סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 4 כפות קמח, מנופה
  • 6 ביצים גדולות, טרופות

לציפוי ועיטור:

  • חצי צנצנת ממרח לוטוס
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כך אבקת סוכר
  • עוגיות לוטוס, לעיטור

אופן ההכנה:

1לתחתית עוגיות לוטוס: מחממים תנור ל-150 מעלות. מערבבים את חומרי התחתית ומשטחים על תבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה.

2מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל וקמח. מוסיפים ביצים טרופות, אחת בכל פעם ומערבבים לבלילה חלקה.

3יוצקים לתבנית ואופים 80 דקות עד שהעוגה יציבה למראה. מכבים תנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו חצי שעה, מצננים היטב בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור למשך הלילה.

4לציפוי ועיטור: מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה ומחממים כ-15 שניות במיקרוגל כך שהופך נוזלי. יוצקים את הלוטוס על העוגה ומשטחים כך שנוזל מעט מהצדדים.

5מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מעבירים לשקית זילוף ומעטרים את העוגה סביב. מקשטים בעוגיות לוטוס שלמות לפני ההגשה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il