אוכל
אוכל

קוביות קרמבו שוקו-קוקוס

קינוח עם סטייל של קרמבו, אבל כל השאר - רמה אחרת: תחתית לוטוס פריכה, מלית שוקולד דחוסה ועשירה כמו שאנחנו אוהבים, ציפוי של מרנג קטיפתי וטעמים עדינים של קוקוס. כל כך טעים - שאף אחד לא ירגיש שזה פרווה

|mako אוכל| פורסם07:48
קוביות קרמבו שוקו קוקוס (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
צילום: דרור עינב, mako אוכל
Rating:4.7157reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתחתית:

  • 160 גרם (שני שליש חבילה) עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים
  • 40 גרם (4 כפות) קוקוס טחון
  • 50 גרם שמן קוקוס, מומס
  • רבע כפית מלח

למלית שוקולד קוקוס:

  • 250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 250 מ"ל (שני שליש פחית) קרם קוקוס
  • קורט מלח

למרנג:

  • 3 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
  • 180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • רבע כפית מלח
  • חצי כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את חומרי התחתית, ומהדקים בכף לתבנית מרובעת של 20 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.

2בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים את חומרי המלית ומערבבים לתערובת חלקה. מצננים מעט, יוצקים על התחתית ומקפיאים לשעתיים להתייצבות.

3שמים את החלבונים, הסוכר והמלח בקערת המיקסר, ומניחים את הקערה מעל בן מארי (סיר ובו מים רותחים). מחממים את המרנג תוך כדי טריפה במטרפה ידנית 3-4 דקות, עד לקבלת קצף לבן וחמים למדי (מי שיש לו מדחום יכול למדוד 65 מעלות). מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים 8-10 דקות עד לקבלת מרנג יציב ומבריק. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים קלות.

4משטחים את המרנג בתבנית בעזרת כף בצורה חופשית, מקררים לרבע שעה וחותכים לקוביות. אם רוצים צורבים קלות את המרנג בעזרת ברנר, או צריבה קצרצרה ממש בגריל חם מאוד.

*ניתן להכין את העוגה גם בגרסה חלבית, עם חמאה במקום שמן קוקוס ושמנת מתוקה במקום קרם קוקוס.

לבלוג של ענבל –פיית העוגיות

>> בפעם שעברה הכנו פופ טארטס ביתיים עם בננה ולוטוס

תגיות:קרמבו
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il