אוכל
אוכל

טארט לוטוס

מה חסר לנו בחיים? טוב ששאלתם: קלתית פירורי לוטוס מנוקדת בקוקוס טחון, מלית קרם מסקרפונה עם הפתעות, פרוסות בננה שמגלים רק כשחותכים וציפוי לוטוס טעים מעל. נראה אתכם מפסיקים ליישר

|mako אוכל| פורסם07:29
טארט קרם גבינה, בננות ולוטוס מעודכן (צילום: ענבל לביא, mako אוכל)
צילום: ענבל לביא, mako אוכל
Rating:4.6117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית (תבנית פאי 24 ס"מ):

  • 180 גרם עוגיות לוטוס, טחונות
  • 20 גרם קוקוס טחון
  • 60 גרם חמאה, מומסת

לקרם הגבינה ופרוסות הבננה:

  • 250 גרם (גביע) מסקרפונה
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה
  • 3 בננות קטנות, בשלות

לציפוי הלוטוס:

  • 160 גרם (חצי כוס ועוד כף) ממרח לוטוס
  • 1 בננה, לעיטור

אופן ההכנה:

1מכינים את הקלתית: מערבבים יחד את כל החומרים ומהדקים לתחתית ולדופנות התבנית. מקפיאים לחצי שעה.

2מכינים את קרם הגבינה והבננה: מקציפים קלות מסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל במיקסר עד לריכוך. מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.

3פורסים את הבננות לפרוסות של סנטימטר ומפזרים בקלתית במרווחים. משטחים מעל שני שליש מכמות קרם הגבינה ומחליקים. מעבירים את יתר הקרם לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי, ומעבירים את שקית הזילוף למקרר.

4מכינים את ציפוי הלוטוס: מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה ומחממים 15-20 שניות במיקרוגל עד שהופך נוזלי. מצננים מעט, יוצקים על העוגה ומחליקים במרית לקבלת שכבה אחידה.

5מעבירים להקפאה ל-10 דקות עד שהציפוי מעט מתייצב, ומזלפים סביב תלוליות קרם לעיטור. מעבירים לקירור ל-3-4 שעות לפחות. לפני ההגשה פורסים בננה לפרוסות דקות ומפזרים בין זילופי הקצפת.

* ניתן לטפטף על פרוסות הבננה מעט מיץ לימון כדי למנוע את השחרתן.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il