
טארט לוטוסמה חסר לנו בחיים? טוב ששאלתם: קלתית פירורי לוטוס מנוקדת בקוקוס טחון, מלית קרם מסקרפונה עם הפתעות, פרוסות בננה שמגלים רק כשחותכים וציפוי לוטוס טעים מעל. נראה אתכם מפסיקים ליישרענבל לביא|mako אוכל| פורסם25/05/1707:29 ![]() צילום: ענבל לביא, mako אוכל |
המצרכים :לקלתית (תבנית פאי 24 ס"מ):
לקרם הגבינה ופרוסות הבננה:
לציפוי הלוטוס:
אופן ההכנה:1מכינים את הקלתית: מערבבים יחד את כל החומרים ומהדקים לתחתית ולדופנות התבנית. מקפיאים לחצי שעה. 2מכינים את קרם הגבינה והבננה: מקציפים קלות מסקרפונה עם אבקת סוכר ותמצית וניל במיקסר עד לריכוך. מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב. 3פורסים את הבננות לפרוסות של סנטימטר ומפזרים בקלתית במרווחים. משטחים מעל שני שליש מכמות קרם הגבינה ומחליקים. מעבירים את יתר הקרם לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי, ומעבירים את שקית הזילוף למקרר. 4מכינים את ציפוי הלוטוס: מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה ומחממים 15-20 שניות במיקרוגל עד שהופך נוזלי. מצננים מעט, יוצקים על העוגה ומחליקים במרית לקבלת שכבה אחידה. 5מעבירים להקפאה ל-10 דקות עד שהציפוי מעט מתייצב, ומזלפים סביב תלוליות קרם לעיטור. מעבירים לקירור ל-3-4 שעות לפחות. לפני ההגשה פורסים בננה לפרוסות דקות ומפזרים בין זילופי הקצפת. * ניתן לטפטף על פרוסות הבננה מעט מיץ לימון כדי למנוע את השחרתן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |