
בננה אפויה עם שוקולד ולוטוסאחחח, כמה אהבנו את קינוח הבננה המטוגנת של ילדותנו, וכמה מעט ידענו אז על הצרבת שתלווה אותה ככל שנתבגר. אז לכל המתגעגעים, הנה גרסה משופרת לבננה המטוגנת - שנאפית בתנור ומתפנקת בשוקולד מריר וממרח לוטוסאולגה טוכשר|mako אוכל| פורסם22/01/1907:21 ![]() צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל |
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-185 מעלות. 2שוטפים את הבננות (על קליפתן), מנגבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה עמוקה. אופים 15-20 דקות, עד שהקליפה משחירה. 3מוציאים מהתנור, חותכים את הקצה בזהירות בסכין חדה ומעבירים את הסכין לאורך הקליפה עד שהיא נפתחת. לבלוג של אולגה -המרכיב הסודי 4מחלצים את הבננות בעדינות ומעבירים לצלחות הגשה אישיות. 5בעזרת סכין חדה חורצים חריץ לאורך כל בננה (לא חותכים עד הסוף), ומכניסים פנימה 3-4 קוביות שוקולד. 6ממיסים במיקרוגל את ממרח הלוטוס, ובעזרת כפית מזלפים מעל הבננות. 7מפזרים מעל פיסטוק קצוץ ומגישים, מומלץ עם כדור סורבה בצד. * לגרסה לא פרווה ולא טבעונית אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |