
עוגת ביסקוויטים זברה חגיגיתעוגת ביסקוויטים היא אחד מהקינוחים הכי פושטיים שיש, נכון? אז מה תגידו אם נוכיח לכם שאפשר להפוך אותה לעוגת רושם מפוארת? זה, חברים, מתכון לגזור ולשמורענבל לביא|mako אוכל| פורסם05/07/1607:14 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לקרם גבינה (תבנית עגולה קוטר 24):
לעוגיות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מוסיפים גבינת שמנת וגבינה לבנה ומקציפים קלות לקרם חלק. 2ממיסים קפה בכף של מים רותחים, ומערבבים בקערה עם כוס חלב. 3מרפדים את דופנות התבנית בשקף (לא חובה אך מסייע לחלץ את העוגה), ומורחים שכבה של קרם גבינה על הדפנות, בערך בעובי העוגייה. 4טובלים עוגיות לוטוס בקפה טבילה קצרצרה, ומצמידים לקרם הגבינה כך שיכסו את כל הדפנות. מורחים על העוגיות שכבה נוספת של קרם, בערך בעובי העוגייה. ממשיכים ומצמידים עיגול נוסף של עוגיות, מצפים בקרם וכן הלאה, עד שממלאים את התבנית כולה בעוגיות מסודרות במעגלים. כשמגיעים למרכז התבנית וכבר לא נותר מקום, ניתן להעמיד כמה עוגיות אחת ליד השנייה, כשביניהן קרם. 5משטחים את הקרם שנותר מעל לעוגיות ומעבירים לקירור למשך הלילה. 6לאחר שהעוגה התייצבה מחלצים אותה מהתבנית, ומסירים בעדינות את השקף. 7מעבירים את ממרח הלוטוס לקערה קטנה ומחממים מעט במיקרוגל רק עד שהממרח הופך נוזלי. מצננים קלות, יוצקים את הציפוי על העוגה ומשטחים במרית. שומרים בקירור. ו... יש לנו זברה!|צילום: דרור עינב, mako אוכל*כדי להסיר את השקף בקלות ולשמור על דפנות יפות וחלקות, ניתן להעביר את העוגה להקפאה למשך כשעה או יותר לפני שמחלצים אותה מהתבנית. *מי שמעדיף את העוגה שלו במתיקות מעודנת ובגרסה פחות מושחתת יכול לוותר על הציפוי, או להמיר אותו בציפוי שוקולד מריר. לבלוג של ענבל -פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |