אוכל
אוכל

רוגלך לוטוס קלים להכנה

5 מרכיבים ופחות משעה - זה כל מה שאתם צריכים בשביל לשגע את כל בני הבית והשכנים בניחוחות הורסים של רוגלך טריים ופריכים. ליד הקפה, לפני הקפה, אחרי הקפה - למי אכפת, העיקר שהם יהיו פה לידנו

|mako אוכל| פורסם07:07
רוגלך לוטוס קלים להכנה (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
Rating:4.7189reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (24 מנות):

  • 250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
  • 125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 125 גרם גבינת שמנת
  • 1 כף אבקת סוכר
  • חצי צנצנת ממרח לוטוס בטמפרטורת החדר

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2מערבבים יחד את כל המרכיבים למעט ממרח הלוטוס במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל בצק רך ודביק.

3מקמחים את משטח העבודה, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכדררים לכדורים.

4מקמחים שוב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ.

5בעזרת סכין או פלטה קטנה מורחים את עיגולי הבצק בשכבה נדיבה של ממרח לוטוס.

>> לבלוג של אולגה -המרכיב הסודי

6חותכים כל עיגול בצק ל-12 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין לא משוננת: קודם חותכים כל עיגול לארבעה רבעים, ואחר כך כל רבע – לשלושה משולשים.

7מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר, ומסדרים את הרוגלך על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

8אופים כ-20 דקות, או עד שהרוגלך מזהיבים.

9שומרים בכלי אטום.

הערות:

* אם רוצים אפשר לוותר לגמרי על הסוכר במתכון. הממרח די מתוק.

* כשחם בבית הבצק עלול להידבק למשטח העבודה. השתמשו בקמח על מנת למנוע את זה.

* יותר נוח לגלגל את הרוגלך כשמוציאים כל משולש החוצה מתוך עיגול הבצק החתוך. כך הוא לא נוגע במשולשים האחרים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il