
מוס לוטוס משגע ברוטב קרמל מלוחמתכון מתוק עם קרמל פטנט, שיחסוך מכם את הניג'וס הכרוך בבישול סוכר. תכלס, עיקר העבודה פה זה ערבוב![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):למוס:
לרוטב:
אופן ההכנה:1מחממים במיקרו את ממרח הלוטוס במשך 10 שניות. מערבבים. יוצקים בהדרגה 60 מ"ל שמנת לתוך הממרח ומערבבים אחרי כל הוספה. בהתחלה הממרח יהפוך קשה וגושי, זה בסדר. המשיכו להוסיף שמנת, בדומה להכנת טחינה. 2מקציפים 250 מ"ל שמנת עם תמצית וניל ומלח לקצפת יציבה. מערבבים שליש מן הקצפת אל קרם הלוטוס. מקפלים בעדינות את הקרם אל הקצפת שנותרה. מעבירים לכלים אישיים. 3מכינים את הרוטב: מחממים במיקרו את ממרח הלוטוס במשך 15 שניות עד שהוא חמים למגע. מערבבים. בכלי נפרד מחממים במיקרו שמנת במשך כ-20 שניות עד שהיא חמה למגע. יוצקים בהדרגה את השמנת החמה אל הממרח ומערבבים אחרי כל הוספה. בהתחלה הממרח יהפוך קשה וגושי, זה בסדר. 4מוסיפים לרוטב 1/2 מכמות המלח, מערבבים וטועמים. מוסיפים את שאר המלח לפי הטעם. 5יוצקים את הרוטב על המוס ומקשטים בפירורי עוגיות לוטוס ובמעט גבישי מלח אטלנטי אפור. * אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות. >> בשבוע שעבר הכנו טארט שוקולד לבן ב-5 מרכיבים>> פינוק: שניצל דק עם תפוחי אדמה ברוזמרין![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |