אוכל
אוכל

חיתוכיות לוטוס וקפה

יש שילובים שפשוט נוצרו בגן עדן. השילוב של לוטוס וקפה הוא אחד מהם, וכל מי שטבל אי פעם עוגייה בנס יודע את זה. קבלו אותו בגרסת החיתוכיות: שכבות שכבות של בצק פריך ומילוי מתוק

|mako אוכל| פורסם16:07
חיתוכיות לוטוס וקפה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל
Rating:4.4141reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

לבצק:

  • כוס וחצי קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 3 חלמונים
  • חלב (שימו לב להוראות במתכון)

למילוי:

  • 50 מ"ל שמנת מתוקה
  • כפית וחצי קפה נמס
  • 80 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

1מעבדים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והחמאה לקבלת תערובת פירורית. שמים את החלמונים בכוס מדידה ומשלימים בעזרת חלב לכמות של חצי כוס. מוסיפים אל הפירורים ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2מחממים את השמנת והקפה לסף רתיחה ומערבבים עד שכל הקפה נמס. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שנוצר קרם אחיד ומבריק. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

3מרפדים תבנית בגודל 21X18 ס"מ (או גודל דומה) בנייר אפייה.

4מחממים את ממרח הלוטוס במיקרוגל שניות בודדות עד שהוא מעט נוזלי.

5מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 חלקים שווים. מרדדים חלק אחד לעלה דק בגודל התבנית. מניחים בתבנית. מורחים שליש מכמות ממרח הלוטוס. מפזרים ומורחים מעל ממרח הלוטוס כשליש מקרם הקפה (לא נורא אם שתי השכבות מתערבבות מעט).

6חוזרים על פעולות השכבות עם שני חלקי בצק נוספים, ומסיימים בעלה הבצק הרביעי.

7אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה, עד שהחלק העליון זהוב-שחום. מניחים לקירור מוחלט וחותכים בסכין חדה לריבועים של 3.5 ס"מ. שומרים בכלי אטום.

* אסתי ידידיה היא בעלתסטודיו תופיניםלשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גזר שאין דברים כאלה

>> והנה המון מתכונים לסוכות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il