אוכל
אוכל
מתכונים לילדים

מאסאפן

מתכון מסורתי למרציפן טבעי ונפלא

|גלובס| פורסם16:18
מרציפן טבעי (צילום: Juanmonino, Istock)
צילום: Juanmonino, Istock
Rating:4.844reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 450 גרם סוכר
  • שלושת רבעי כוס מים (150 מ"ל)
  • חצי כפית מיץ לימון
  • 450 גרם שקדים קלופים טחונים דק מאוד
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים את הסוכר והמים בסיר בעל תחתית עבה, עד שהסוכר נמס.

2מוסיפים את הלימון, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה 3 דקות נוספות. מסירים את המכסה ומבשלים עוד 2 דקות.

3מסירים את הסיר מהלהבה ומניחים על מגבת לחה (לעצירת תהליך הבישול). מערבבים היטב את הסירופ שנוצר, במשך 2-3 דקות, עד שהוא מסמיך עוד יותר.

4מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב. מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה ומבשלים עוד 2-3 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת נפרדת מהתחתית.

5מפזרים אבקת סוכר על משטח עבודה, מוציאים את המרציפן שנוצר ומשטחים אותו על האבקה. מניחים מעט לצינון, ולשים את המרציפן היטב.

6מגלגלים חלקים מהמרציפן לגלילים בעובי בינוני וחותכים לפרוסות.

7מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את המרציפן. מכסים בנייר אפייה נוסף (לא במהודק), ומניחים במקום מאוורר למשך כמה ימים עד שהמרציפן מתקשה מעט. שומרים בקופסה סגורה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il