
במקום ערימת פנקייקים שיש לטגן אחד אחד מלמדת ענבל לביא מבלוג האפייה המתוקפיית העוגיותלהכין פנקייק משפחתי גדול, תפוח ומעודן שאופים בתנור במחבת חסינת חום. בלילת הפנקייק, המכונה גם דאץ' בייבי, מופחתת קמח, עשירה בחלב ובחמאה והתוצאה היא פנקייק עדין וחמאתי בטעמו. כשהוא יוצא מהתנור ממלאים אותו בקרם ריקוטה מתוק ופירות העונה, או כל תוספת שאוהבים. המצרכים :עבור 2 מבוגרים או 3 ילדים:
לקרם ריקוטה (לא חובה):
להגשה:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2טורפים חלב, ביצים, חמאה מומסת ותמצית (או מחית) וניל בקערה. 2מוסיפים קמח, סוכר ומלח וטורפים לבלילה אחידה. 3מחממים על הכיריים מחבת בקוטר 24 ס"מ חסינת חום (שימו לב שגם הידית חסינת חום) וממיסים בה את החמאה לשימון המחבת (לחלופין, אפשר גם לחמם בתנור תבנית אפייה בקוטר דומה). מטים מעט את המחבת כך שהחמאה תצפה באופן אחיד את התחתית והדפנות. 4יוצקים את בלילת הפנקייק למחבת החמה ומיד מעבירים לתנור. אופים 10 דקות מבלי לפתוח את דלת התנור, עד שהפנקייק תפוח והדפנות שחומים. אם צריך אופים עוד כמה דקות, אך מקפידים לבדוק שהפנקייק לא נשרף. 5להכנת קרם ריקוטה: מערבבים ריקוטה, אבקת סוכר ותמצית וניל בקערה לקרם חלק. 6מוציאים את הפנקייק מהתנור ומצננים מעט. ממלאים את השקע בקרם ריקוטה ופירות טריים ומגישים. ** לגרסה נטולת מוצרי חלב מחליפים את החלב בחלב צמחי ואת החמאה בשמן קוקוס. ** לגרסה נטולת גלוטן, לרגישים לגלוטן, מחליפים את הקמח בקמח ללא גלוטן. המתכון מתוךפרויקט מתכונים מספרי ילדים של מרכז אסיף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |