מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לילדים

עוגיות תמרים מבצק שמנת

כמעט אין אמא שלא מכינה את העוגיות האלה, אבל לא כמו מיקי שמו. בואו להשתדרג

עוגיות תמרים מבצק שמנת (צילום: שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים)
צילום: שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (50 מנות):

לבצק:

  • 3 כוסות קמח

  • 200 גרם חמאה
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 חלמונים
  • 1 גביע קטן של שמנת חמוצה (150 מ"ל)
  • תרסיס שמן בטעם חמאה

למלית:

  • 500 גרם ממרח תמרים

  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק

לקישוט:

  • ½ כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת כדור. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

2מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה שטוחה ורחבה בתרסיס חמאה.

3מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בגודל 35X25 ס"מ ובעובי 5 מ"מ.

4מורחים שכבה דקה של ממרח תמרים על כל אחד מחלקי הבצק, מפזרים מעל את אגוזי המלך ומגלגלים, החל בצד הרחב של הבצק, לגלילה דקה.

5מניחים את הגלילות על גבי התבנית, חותכים אותן במרית לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומשאירים את הפרוסות צמודות זו לזו. אופים כ-18 דקות – העוגיות לא משחימות בחלקן העליון, אלא דווקא בבסיסן.

6מניחים לעוגיות להתקרר ובוזקים עליהן אבקת סוכר.

>> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il