
כדורי שוקולד של ילדות (גם בגרסת פרווה)מתחילת המלחמה, זה המתכון שכולם מבקשים מקרן אגם. בבית, עם הילדים, כשמצב הרוח ברצפה והדאגה בשמיים - זאת באמת דרך ראויה להעביר את הזמן (וגם ליהנות מקצת מתוק). כדורי שוקולד של פעם בדיוק כמו שאנחנו אוהבים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המתכון שמבקשים ממני הכי הרבה מרגע פרוץ המלחמה הוא מתכון לכדורי שוקולד קלים להכנה, ורצוי פרווה. כל כך הרבה אנשים נמצאים בבית עם הילדים, מחפשים תעסוקה וגם להכין דברים קלים, לא מסובכים, שייתנו קצת שקט וקצת מתוק לנשמה, אבל שלא ידרשו יותר מדי ריכוז, כי זה משהו שקשה לכולנו כרגע למצוא. המתכון הזה מככב אצלנו בבית המון שנים. הוא מזכיר לי תמיד את טעם כדורי השוקולד מהילדות, ואיכשהוא מעולם לא העליתי אותו לרשת. המצרכים :לכ-25 כדורי שוקולד:
לציפוי:
אופן ההכנה:1ממיסים במיקרוגל בקערה חסינת חום חמאה ושוקולד מריר. מערבבים ומניחים בצד. 2בקערה נוספת מערבבים אבקת קקאו, סוכר לבן ומים רותחים עד שהסוכר והקקאו נמסים והתערובת אחידה. מוסיפים את החלב ומערבבים. 3מאחדים את תערובת הקקאו עם תערובת השוקולד והחמאה ומערבבים היטב. 4מוסיפים את הפתי בר ומערבבים היטב. אם מרגישים שהתערובת יבשה מדי אפשר להוסיף מעט חלב, ואם היא רטובה מדי - עוד קצת פתי בר. מעבירים למקרר ל-20-30 דקות. כדורי שוקולד של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מכדררים מהתערובת כדורים בגודל גולה גדולה, טובלים היטב בקוקוס מכל הכיוונים ומעבירים למקרר לצינון של כמה שעות. שאלות תשובותאפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס? כן. אפשר להחליף את החלב בשמנת מתוקה? כן. מה עושים אם התערובת יוצאת יבשה מדי? מוסיפים מעט מים או חלב. מה עושים אם התערובת יוצאת רטובה מדי? מוסיפים עוד קצת פתי בר טחון. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |