מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לילדים

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

מתכון לפשטידה שמראה פשוט אבל טעמה משגע. מתכון מהיר לשבועות

|mako אוכל| פורסם13:45
פשטידת בטטות ותפוחי אדמה (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

המרכיבים:

  • 4 בטטות בינוניות, קלופות
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 קוטג'
  • 3 ביצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס קמח
  • 2 כפות קמח תירס לפולנטה (לא קורנפלור!) – לא חובה

אופן ההכנה:

1פורסים את הבטטות ותפוחי האדמה לפרוסות דקות מאוד. מערבבים עם מלח, פלפל ומוסקט ומניחים בסיר.

2יוצקים את השמנת והחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 15-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט.

3מערבבים בקערה גדולה את שאר החומרים מלבד קמח התירס. מוסיפים את תוכן הסיר אחרי שהתקרר מעט ומערבבים בעדינות.

4מעבירים לתבנית משומנת בגודל 20X20 ס"מ ומפזרים למעלה את קמח התירס. אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות, עד שפני הפשטידה מזהיבים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il