מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגיות פיצוחים מלוחות

אם יש לכם בארון שאריות של גרעינים - אשריכם. פנו רבע שעה מזמנכם ונצלו אותן להכנת הנשנוש הממכר הזה. אין לכם? בקטנה, קפצו רגע לקנות. זה שווה את זה, באחריות

|mako אוכל| פורסם07:21
עוגיות פיצוחים מלוחות (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

ל-24 עוגיות:

  • 150 גרם גרעיני דלעת
  • 100 גרם גרעיני חמנייה
  • 150 גרם שקדים פרוסים
  • 50 גרם שומשום
  • 40 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות (20 גרם) סוכר דמררה
  • מעט פרג לציפוי (לא חובה)
  • חצי כפית מלח דק
  • מעט צ'ילי גרוס
  • 2 חלבונים מביצים גודל L

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לפרג.

2מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

3בעזרת כף מניחים תלוליות (בגודל כף שטוחה) על התבנית. שומרים על מרווחים קטנים בין התלוליות.

4מפזרים מעל התלוליות מעט פרג ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות יפה.

5מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

עוגיות פיצוחים מלוחות - בתבניתבתבנית|צילום: נופר צור, mako אוכלעוגיות פיצוחים מלוחות - בצלחתובצלחת|צילום: נופר צור, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

** העוגיות יישמרו שלושה-ארבעה ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

** אפשר לגוון את סוגי הגרעינים והאגוזים לפי הטעם.

תגיות:פיצוחים
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il