
עוגת שזיפים ונקטרינות בחושהאין כיף גדול כמו לקחת את הפירות שהתעייפו במקרר ולהפוך אותם במחי ערבוב (בסדר, טריפה) לעוגה קיצית יפהפייה ומשמחת לבב אנוש. אם לא תנסו, איך תדעו?![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה 22 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה. 2טורפים בקערה (או מקציפים) סוכר, סוכר וניל וביצים לתערובת תפוחה. 3מוסיפים שמן באיטיות ותוך כדי ממשיכים לטרוף עוד שתי דקות. 4מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים. פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים טחונים ומערבבים לתערובת אחידה. 6מעבירים את התערובת לתבנית האפייה. 7חוצים את הפירות ומוציאים את הגלעין. מניחים את חצאי הפרי על הבלילה כשהצד הפתוח פונה למטה. 8מקשטים בגפרורי שקדים ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 9מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים. עוגת שזיפים ונקטרינות בחושה|צילום: קרן אגם, mako אוכל>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? ** לגרסת פרווה ממירים שמנת חמוצה במיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות. ** את השמן ניתן להמיר ב-150 גרם חמאה רכה. במקרה כזה מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים ביצים וממשיכים כרגיל. ** ניתן להמיר מחצית מהקמח בקמח מלא. ** אפשר להמיר קמח שקדים בקמח לבן באותה הכמות. ** במקום סוכר וניל אפשר להשתמש בתמצית/מחית וניל. ** אפשר להכין את העוגה עם כל פרי שאוהבים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |