
עוגת פולנטה ולימוןאם היינו קרן אגם היינו מפזרים על העוגה הזאת קצת רוזמרין לפני ההגשה. מכיוון שאנחנו לא, נסתפק בסירופ שעליה ובקצפת העדינה שלצידה. האם אנחנו פחדנים? אולי. או שזה פשוט יותר מדי טעים כמו שזה![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה 24 ס"מ:
לסירופ לימון:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. 2מערבבים בקערה חמאה וסוכר עד לקבלת מחית אחידה. 3מוסיפים קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים שוב. 4מוסיפים את הביצים אחת אחת. אחרי כל הוספה טורפים את הבלילה עד שהיא נבלעת, ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה. האמיצים מוזמנים לקשט ברוזמרין|צילום: נופר צור, mako אוכל5מוסיפים מלח, מיץ לימון, קמח פולנטה, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה. 6מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים. 7אופים 35-40 דקות. 8בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ לימון: מחממים על האש בכלי קטן מים, סוכר ומיץ לימון עד להמסה של הסוכר. 9כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ הלימון, ומקשטים בעלי רוזמרין, אם רוצים. מגישים עם קצפת כמעט לא ממותקת|צילום: נופר צור, mako אוכל היה ביס וראו איננו עוד|צילום: נופר צור, mako אוכל** אפשר להגיש עם קצפת מעט ממותקת בצד. ** האמיצים הגדולים יכולים להוסיף מעט רוזמרין קצוץ גם לבלילה של העוגה. תגיות:פולנטה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |