אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת פולנטה ולימון

אם היינו קרן אגם היינו מפזרים על העוגה הזאת קצת רוזמרין לפני ההגשה. מכיוון שאנחנו לא, נסתפק בסירופ שעליה ובקצפת העדינה שלצידה. האם אנחנו פחדנים? אולי. או שזה פשוט יותר מדי טעים כמו שזה

|mako אוכל| פורסם07:20
עוגת פולנטה ולימון  (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.663reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 200 גרם (כוס) סוכר לבן
  • קליפה מגוררת מלימון קטן שלם
  • כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים גודל L
  • קורט מלח
  • 120 מ"ל מיץ לימון
  • 100 גרם קמח פולנטה
  • 200 גרם (2 כוסות) שקדים טחונים לאבקה
  • 1 כפית אבקת אפייה

לסירופ לימון:

  • 50 מ"ל מי ברז
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
  • 50 מ"ל מיץ לימון
  • חצי כפית עלי רוזמרין טריים קצוצים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מערבבים בקערה חמאה וסוכר עד לקבלת מחית אחידה.

3מוסיפים קליפת לימון ותמצית וניל ומערבבים שוב.

4מוסיפים את הביצים אחת אחת. אחרי כל הוספה טורפים את הבלילה עד שהיא נבלעת, ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה.

עוגת פולנטה ולימון מקושטת ברוזמריןהאמיצים מוזמנים לקשט ברוזמרין|צילום: נופר צור, mako אוכל

5מוסיפים מלח, מיץ לימון, קמח פולנטה, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים שוב עד לקבלת

תערובת אחידה.

6מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומיישרים.

7אופים 35-40 דקות.

8בזמן שהעוגה בתנור מכינים סירופ לימון: מחממים על האש בכלי קטן מים, סוכר ומיץ לימון עד להמסה של הסוכר.

9כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ הלימון, ומקשטים בעלי רוזמרין, אם רוצים.

עוגת פולנטה ולימון עם קצפת כמעט לא ממותקתמגישים עם קצפת כמעט לא ממותקת|צילום: נופר צור, mako אוכלעוגת פולנטההיה ביס וראו איננו עוד|צילום: נופר צור, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

** אפשר להגיש עם קצפת מעט ממותקת בצד.

** האמיצים הגדולים יכולים להוסיף מעט רוזמרין קצוץ גם לבלילה של העוגה.

תגיות:פולנטה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il