אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגיות בשלושה צבעים

בהרבה בתים יש צנצנת עוגיות על השיש לקראת שבת, אבל רק אצלכם תהיה כזאת צנצנת צבעונית ומרשימה, שכל עוגייה בה היא בעצם שלוש עוגיות שונות, שחברו להן לשלם שגדול וטעים מסך חלקיו

|mako אוכל| פורסם07:21
עוגיות בשלושה צבעים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.866reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

30-35 עוגיות:

  • 200 גרם חמאה רכה
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר חום בהיר
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים גודל L
  • כפית תמצית או מחית וניל
  • 400 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן רגיל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
  • חצי כפית מלח (לאוהבי השילוב מתוק-מלוח – שלושת רבעי כפית)

לתערובת הכהה:

  • 2 כפות קקאו

לתערובת הקינמון והתבלינים:

  • 2 כפות של תערובת תבלינים, כמו קינמון, ציפורן, הל, פלפל אנגלי, ג’ינג’ר ואגוז מוסקט (רק כאלה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

2בעזרת כף מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה.

3מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים וניל ומערבבים שוב.

עוגיות בשלושה צבעים - בתבניתבתבנית|צילום: נופר צור, mako אוכל

4מוסיפים את החומרים היבשים - קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח - ומערבלים לתערובת אחידה.

5שוקלים את התערובת ומחלקים לשלושה חלקים שווים (אצלי יצא 340 גרם לכל חלק בצק). שמים כל חלק בקערה משלו.

6מוסיפים לאחת הקערות 2 כפות קקאו ומערבבים היטב, עד שהיא נצבעת באופן אחיד.

7מוסיפים לקערה השנייה 2 כפות של תערובת תבלינים, ומערבבים היטב לקבלת תערובת בגוון חום .את התערובת האחרונה משאירים כמו שהיא, בהירה.

8מכניסים את התערובות למקרר להתייצבות לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

9קורצים מכל אחת מהתערובות כדורים קטנים בגודל גולה. מחברים כל שלושה עיגולים בצבעים שונים ובעזרת הידיים מהדקים ומגלגלים מעט ליצירת עוגייה שטוחה.

עוגיות בשלושה צבעים - שלב ראשוןעוגיות בשלושה צבעים - שלב ראשון|צילום: נופר צור, mako אוכלעוגיות בשלושה צבעים - שלב שניעוגיות בשלושה צבעים - שלב שני|צילום: נופר צור, mako אוכלעוגיות בשלושה צבעים - שלב שלישיעוגיות בשלושה צבעים - שלב שלישי|צילום: נופר צור, mako אוכל

10מסדרים את העוגיות בתבנית וממשיכים כך עד שהבצק נגמר.

11אופים10-11 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות אבל רק מעט. מצננים ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

** העוגיות יישמרו בכלי אטום עד ארבעה ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il