
עוגיות בשלושה צבעיםבהרבה בתים יש צנצנת עוגיות על השיש לקראת שבת, אבל רק אצלכם תהיה כזאת צנצנת צבעונית ומרשימה, שכל עוגייה בה היא בעצם שלוש עוגיות שונות, שחברו להן לשלם שגדול וטעים מסך חלקיו![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :30-35 עוגיות:
לתערובת הכהה:
לתערובת הקינמון והתבלינים:
אופן ההכנה:1מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 2בעזרת כף מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה. 3מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים וניל ומערבבים שוב. בתבנית|צילום: נופר צור, mako אוכל4מוסיפים את החומרים היבשים - קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח - ומערבלים לתערובת אחידה. 5שוקלים את התערובת ומחלקים לשלושה חלקים שווים (אצלי יצא 340 גרם לכל חלק בצק). שמים כל חלק בקערה משלו. 6מוסיפים לאחת הקערות 2 כפות קקאו ומערבבים היטב, עד שהיא נצבעת באופן אחיד. 7מוסיפים לקערה השנייה 2 כפות של תערובת תבלינים, ומערבבים היטב לקבלת תערובת בגוון חום .את התערובת האחרונה משאירים כמו שהיא, בהירה. 8מכניסים את התערובות למקרר להתייצבות לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. 9קורצים מכל אחת מהתערובות כדורים קטנים בגודל גולה. מחברים כל שלושה עיגולים בצבעים שונים ובעזרת הידיים מהדקים ומגלגלים מעט ליצירת עוגייה שטוחה. עוגיות בשלושה צבעים - שלב ראשון|צילום: נופר צור, mako אוכל עוגיות בשלושה צבעים - שלב שני|צילום: נופר צור, mako אוכל עוגיות בשלושה צבעים - שלב שלישי|צילום: נופר צור, mako אוכל10מסדרים את העוגיות בתבנית וממשיכים כך עד שהבצק נגמר. 11אופים10-11 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות אבל רק מעט. מצננים ומגישים. ** העוגיות יישמרו בכלי אטום עד ארבעה ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |