אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס

מכירים את העוגות שאף פעם לא נמאס מהן? אלה שגם אם נפגוש אותן שבוע אחרי שבוע, בכל מפגש נשמח בהן כאילו זו הפעם הראשונה? אז עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס

|mako אוכל| פורסם07:12
עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8231reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מלבנית 32*25 ס"מ:

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
  • כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
  • 4 ביצים גודל L
  • חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס
  • 100 גרם שוקולד, קצוץ או מגורר גס (או שוקולד צ'יפס)
  • 2 כפות קמח לקימוח השוקולד

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף עוד כדקה, לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס. מריחים?מריחים?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3מוסיפים שמן ותמצית וניל ומקציפים עוד חצי דקה.

4בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקוקוס.

5מאחדים את תערובת הקמח עם תערובת השמנת והביצים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

6מערבבים בקערה את השוקולד עם 2 כפות קמח, כדי למנוע מהשוקולד לשקוע לתחתית העוגה. מוסיפים לבלילה ומערבבים מעט.

7משמנים את התבנית, מעבירים פנימה את הבלילה ומיישרים מלמעלה.

8אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

9מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס בתבניתתמיד מצליחה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** אפשר להכין את העוגה גם בתבנית עגולה 24 ס"מ או בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות.

** העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

** לגרסת פרווה ניתן להמיר שמנת מתוקה בשמנת צמחית.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il