
חלת שוקולד צ'יפסהחלה הזאת אולי נראית כמו מלכת הקונדיטוריה, אבל האמת היא שאתם לגמרי יכולים להכין אותה בבית, ויש גם סרטון שיראה לכם בדיוק איך. עכשיו רק נשאר להתמודד עם הסוגיה איך משהו יכול להיות גם כ"כ יפה וגם כ"כ טעים![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (לתבנית מלבנית בינונית):
למילוי:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים יבשים, סוכר ומלח. 2מתקינים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר במהירות איטית. 3מוסיפים ביצים ואת החמאה המומסת וממשיכים ללוש. מוסיפים את החלב בהדרגה תוך כדי לישה, בתחילה מחצית מהכמות ואז עוד קצת בכל פעם, עד שהבצק מתאחד לכדור רך וגמיש. לשים 10 דקות עד שמתקבל כדור חלק. מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק בשומן כך שיצופה מכל צדדיו. 4מעבירים להתפחה ללילה במקרר או לשעה וחצי בטמפרטורת החדר. 5מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה. לפני האפייה|צילום: נופר צור, mako אוכל בציעה|צילום: נופר צור, mako אוכל ועוד אחת|צילום: נופר צור, mako אוכל6מוציאים את הבצק התפוח למשטח נוח לעבודה ומחלקים אותו ל-7 חלקים שווים. 7מרדדים כל חלק בצק על משטח מעט מקומח לרצועה ארוכה, ומפזרים שוקולד צ'יפס לאורך הרצועה בחלקה התחתון. מגלגלים לרצועה ארוכה ומרדדים שוב כדי להאריך אותה. 8כשהרצועה מוכנה מקפלים אותה לשניים (כמו פרסה) ומגלגלים לצורת בורג את שני החלקים. מניחים בתבנית וחוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. 9מברישים את רולדות שבתבנית בביצה טרופה, מכסים את התבנית ומניחים להתפחה חוזרת של כ-45 דקות. 10מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הבצק שוב בביצה טרופה ומפזרים שומשום. 11אופים 20-25 דקות, עד שהמאפים שחומים למראה. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? איזה ביס!|צילום: נופר צור, mako אוכל חתיך בתבנית|צילום: נופר צור, mako אוכל** לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בחצי כוס שמן קנולה ואת החלב במים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |