אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

בבקה שוקולד

סוף השבוע הגשום הוא הזדמנות מושלמת להיכנס למטבח בנינוחות השמורה לימים חורפיים ולהעמיד בצק שמרים טוב, שאחר כך יהפוך לעוגת שמרים שוקולד נהדרת. הריחות הם רק בונוס

|mako אוכל| פורסם07:12
בבקה של קרן אגם (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5252reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית:

  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח לבן רגיל
  • כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • חצי כפית מלח דק
  • 2 ביצים גדולות
  • 120 גרם חמאה רכה
  • שני שליש כוס חלב

למלית:

  • 150 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר

לציפוי:

  • ביצה טרופה

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מנפים לקערת המיקסר קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים בכף.

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

2מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב לאט לאט. אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן שלא תזדקקו לכולה. לשים בסך הכל 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.

3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, ועדיף לילה שלם במקרר (אפשר להתפיח גם 24 שעות במקרר, ולפני המשך העבודה לתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר).

4מכינים את המלית: ממיסים בקערה חסינת חום במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר בפולסים קצרים. מוציאים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

5מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים שוב.

בבקה שוקולדבבקה שוקולד|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

6מצננים, אפשר גם במקרר, ומוציאים מעט לפני שימוש כדי שהתערובת תתרכך.

7כשהבצק מוכן מוציאים אותו למשטח עבודה, ולשים מעט להוצאת אוויר. על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק וגדול ככל שניתן.

8בעזרת פאלטה או כף מורחים בנדיבות על כל שטח הבצק ממרח שוקולד. מגלגלים את מלבן הבצק שלנו מהצד הרחב צמוד צמוד לגליל ארוך, ובעזרת סכין חדה חותכים ומחלקים את הגליל באמצע לשני לחלקים שווים.

9מלפפים את שני חלקי הבצק אחד בשני ליצירת בורג, ומניחים בתבנית. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומברישים את העוגה בביצה טרופה.

10אופים במשך 30-40 דקות, עד שהעוגה שחומה למראה.

11מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

** לגרסת פרווה: ממירים את החמאה בבצק בשליש כוס שמן קנולה, ואת החלב במים או חלב סויה. במלית אפשר להשתמש במקום בשוקולד מריר וחמאה - בממרח שוקולד פרווה מוכן, ולהוסיף לו מעט קקאו לייצוב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il