
בבקה שוקולדסוף השבוע הגשום הוא הזדמנות מושלמת להיכנס למטבח בנינוחות השמורה לימים חורפיים ולהעמיד בצק שמרים טוב, שאחר כך יהפוך לעוגת שמרים שוקולד נהדרת. הריחות הם רק בונוס![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית:
למלית:
לציפוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מנפים לקערת המיקסר קמח, מוסיפים שמרים יבשים, סוכר ומלח ומערבבים בכף. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2מתקינים את וו הלישה ובמהירות איטית מוסיפים ביצים, חמאה ולבסוף את החלב לאט לאט. אל תמזגו את כל הכמות פנימה בבת אחת כי ייתכן שלא תזדקקו לכולה. לשים בסך הכל 10-12 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. 3מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כשעה וחצי שעתיים, ועדיף לילה שלם במקרר (אפשר להתפיח גם 24 שעות במקרר, ולפני המשך העבודה לתת לבצק להגיע לטמפרטורת החדר). 4מכינים את המלית: ממיסים בקערה חסינת חום במיקרוגל חמאה ושוקולד מריר בפולסים קצרים. מוציאים ומערבבים היטב לתערובת אחידה. 5מוסיפים אבקת סוכר וקקאו ומערבבים שוב. בבקה שוקולד|צילום: קרן אגם, mako אוכל6מצננים, אפשר גם במקרר, ומוציאים מעט לפני שימוש כדי שהתערובת תתרכך. 7כשהבצק מוכן מוציאים אותו למשטח עבודה, ולשים מעט להוצאת אוויר. על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק וגדול ככל שניתן. 8בעזרת פאלטה או כף מורחים בנדיבות על כל שטח הבצק ממרח שוקולד. מגלגלים את מלבן הבצק שלנו מהצד הרחב צמוד צמוד לגליל ארוך, ובעזרת סכין חדה חותכים ומחלקים את הגליל באמצע לשני לחלקים שווים. 9מלפפים את שני חלקי הבצק אחד בשני ליצירת בורג, ומניחים בתבנית. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות, ומברישים את העוגה בביצה טרופה. 10אופים במשך 30-40 דקות, עד שהעוגה שחומה למראה. 11מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. ** לגרסת פרווה: ממירים את החמאה בבצק בשליש כוס שמן קנולה, ואת החלב במים או חלב סויה. במלית אפשר להשתמש במקום בשוקולד מריר וחמאה - בממרח שוקולד פרווה מוכן, ולהוסיף לו מעט קקאו לייצוב. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |