מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת חלב מרוכז

מתכון פשוט וקליל להכנה עד גיחוך של קרן אגם לעוגה שמבוססת על חלב מרוכז. הוא שאחראי על המתיקות, הוא שאחראי על השומן, לנו בקושי נשאר מה לעשות. הבעיה היחידה: חלב מרוכז הוא חלב מרוכז, שום תחליף לא יעבוד פה

|mako אוכל| פורסם07:21
עוגת חלב מרוכז (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית עגולה 22 ס"מ:

  • כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן תופח (אפשר להמיר בקמח רגיל באותה הכמות ועוד כפית גדושה אבקת אפייה)
  • 4 ביצים גודל L
  • פחית (400 גרם) חלב מרוכז
  • כפית תמצית או מחית וניל
  • 70 גרם חמאה מומסת
  • אבקת סוכר, לעיטור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2טורפים את הביצים בקערה, מוסיפים חלב מרוכז, תמצית וניל וחמאה מומסת וטורפים שוב.

3מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה.

4מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

5מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

עוגת חלב מרוכז מקרובתראו כמה היא רכה|צילום: נופר צור, mako אוכלעוגת חלב מרוכז פרוסהשתזכור מאיפה היא באה|צילום: נופר צור, mako אוכל

** העוגה נשמרת עד שלושה ימים כשהיא עטופה היטב בטמפרטורת החדר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il