
לחמניות שוקולד צ'יפסהאם יש ארוחת בוקר שבת מענגת יותר מלחמניות ביתיות, לבנבנות ורכות, שמשובצות בפצפוצי שוקולד מתוקים? אם אתם חושבים על משהו, נשמח לשמוע - בינתיים אנחנו עם המתכון הזה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :ל-12 לחמניות בינוניות:
להברשה:
אופן ההכנה:1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים ומערבבים. 2מתחילים ללוש בוו לישה במהירות איטית ומוסיפים סוכר, ביצים, שמן ומלח. 3מוסיפים את החלב בהדרגה, לאט לאט (ייתכן שלא תזדקקו לכל הכמות), עד שמתקבל כדור בצק. 4לשים עוד 8 דקות, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים שוב, לישה קצרה של דקה, עד שהשוקולד צ'יפס נטמעים בבצק. לפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל שומרים לנו את הראשונה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל5מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט ספריי שמן, ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי. 6כשהבצק תפוח מעבירים אותו למשטח נח לעבודה ומחלקים ל-12 חלקים שווים (הכי טוב לשקול את הבצק לפני החלוקה ולחשב כמה צריך לשקול כל חלק). בקערה|צילום: קרן אגם, mako אוכל בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל7מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור יפה ומסדרים ברווחים קטנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות. 8מחממים תנור ל-170 מעלות ומברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם מים. 9אופים 25-30 דקות, עד שהלחמניות זהובות. 10מוציאים, מצננים קצת (שוקולד רותח בפה זה לא נעים) ומגישים. _OBJ* לגרסת פרווה אפשר להמיר חלב במים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |