אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

טורט שיש תפוזים של פעם

ה-עוגה, שאין מנחמת ממנה, גבוהה ואוורירית ומשקיטה בטן ולב. זה מה שאנחנו מתכוונים להכין לקראת סוף השבוע

|mako אוכל| פורסם07:09
טורט שיש תפוזים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.7279reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתבנית קוגלהוף קוטר 26 ס"מ:

  • 6 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים וחלמונים (רצוי בטמפרטורת החדר)
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר לבן
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
  • כוס (240 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • 2 וחצי כפיות אבקת אפייה

לשיש:

  • 2 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים במיקסר את החלמונים עם כוס אחת של סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.

2מוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את השמן ואז את מיץ התפוזים.

3מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים לתערובת אחידה.

4מעבירים את הבלילה לקערה גדולה.

טורט שיש תפוזיםיפה שלנו!|צילום: קרן אגם, mako אוכל

5שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר (חשוב מאוד, אחרת הקצפת החלבונים יכולה להיכשל לגמרי).

6מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר שנותרה 3-4 דקות, לקבלת קצף תפוח ויציב.

7מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.

8מוציאים שליש מהתערובת לקערה נפרדת, ומערבבים פנימה אבקת קקאו.

9מעבירים את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת ושופכים מעליה את בלילת הקקאו הכהה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש.

10אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

טורט שיש תפוזים - פרוסותאנחנו ניקח את זה מפה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il