
טורט שיש תפוזים של פעםה-עוגה, שאין מנחמת ממנה, גבוהה ואוורירית ומשקיטה בטן ולב. זה מה שאנחנו מתכוונים להכין לקראת סוף השבוע![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית קוגלהוף קוטר 26 ס"מ:
לשיש:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. מקציפים במיקסר את החלמונים עם כוס אחת של סוכר עד לקבלת קצף בהיר ותפוח. 2מוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את השמן ואז את מיץ התפוזים. 3מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים לתערובת אחידה. 4מעבירים את הבלילה לקערה גדולה. יפה שלנו!|צילום: קרן אגם, mako אוכל5שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר (חשוב מאוד, אחרת הקצפת החלבונים יכולה להיכשל לגמרי). 6מקציפים את החלבונים עם כוס הסוכר שנותרה 3-4 דקות, לקבלת קצף תפוח ויציב. 7מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות. 8מוציאים שליש מהתערובת לקערה נפרדת, ומערבבים פנימה אבקת קקאו. 9מעבירים את הבלילה הבהירה לתבנית משומנת ושופכים מעליה את בלילת הקקאו הכהה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש. 10אופים 50-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שמחלצים את העוגה מהתבנית. אנחנו ניקח את זה מפה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |