
עוגת תמרים הפוכהלא חשבתם לתת לחגי תשרי לעבור בלי להתפנק עד הסוף על תמרים, נכון? אז העוגה הזאת לוקחת את העונג הזה הכי רחוק שאפשר, עם שכבת קרמל יפה וטעמים שרק משתבחים ביום למחרת![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לקרמל:
לעוגה:
אופן ההכנה:1מרפדים תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות. עוטפים את שולי התבנית מבחוץ בנייר כסף (זה יימנע מהקרמל לנזול בתנור). 2מחממים תנור ל-180 מעלות. 3הקרמל: מחממים בסיר קטן את הסוכר וכשהוא נמס מוסיפים קוביות חמאה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת מקבלת גוון צהבהב. מדי פעם מערבבים בכף עץ. 4מעבירים את הקרמל לתבנית האפייה ומסדרים את חצאי התמרים כשהצד הפתוח שלהם פונה למעלה. מתחילים עם המעגל החיצוני וממשיכים כלפי פנים. 5העוגה: מקציפים במיקסר ביצים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים תמצית וניל ושמן במזיגה איטית וממשיכים להקציף עוד כשתי דקות. 6מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה ושמנת חמוצה. מערבבים לתערובת אחידה. 7מעבירים את תערובת העוגה לתבנית, מיישרים ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 8מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה לנוח 5 דקות. מעבירים סכין בין דפנות העוגה לתבנית והופכים אותה על צלחת הגשה. 9מצננים לחלוטין ורק אז מגישים. * העוגה במיטבה יום אחרי האפייה, לכן מומלץ להכין אותה יום מראש ולשמור עטופה היטב בטמפרטורת החדר. תגיות:תמרים ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |