אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

טארט וניל עם ג'לי ותותים

מי שאומר שהוא לא מתגעגע לעוגות עם ג'לי תות הוא כנראה שקרן, אבל בהיותנו רחומים וטובי לב - נסכים לסלוח ולפרגן גם לו את המתכון ההורס הזה. בצק פריך, קרם וניל בסגנון פלאן, תותים טריים וג'לי? יאללה היינו פה

|mako אוכל| פורסם07:10
טארט וניל עם ג'לי ותותים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5171reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתחתית (תבנית פאי מתפרקת 24 ס"מ):

  • כוס (140 גרם) קמח לבן
  • 5 כפות (40 גרם) אבקת סוכר
  • חצי כוס (50 גרם) שקדים טחונים לאבקה
  • 120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גודל L

למלית:

  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר לבן
  • 240 מ"ל (כוס) חלב
  • 2 חלמונים + ביצה, גודל L
  • 2 וחצי כפות קורנפלור
  • חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כפית מחית או תמצית וניל

לשכבת התותים:

  • סלסילת תותים גדולה (3 כוסות תותים)
  • 1 אריזה ג'לי תות (כ-90 גרם)

אופן ההכנה:

1מכינים את תחתית הבצק הפריך: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, שקדים טחונים ואבקת סוכר. מוסיפים, תוך כדי ערבול, את קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שנוצר כדור בצק.

2עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון של לפחות חצי שעה (זה מייצב את הבצק ויעזור במלאכת הרידוד).

3מכינים את מלית הווניל: מחממים בסיר קטן סוכר וחלב עד לרתיחה, ומנמיכים את האש לבינונית.

>> לבלוג של קרן אגם

טארט וניל עם ג'לי ותותים - פרוסמי רוצה פרוסה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4בקערה בינונית נפרדת טורפים חלמונים, ביצה וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.

5מעבירים את התערובת לסיר עם החלב ומערבבים בתנועות נמרצות עד הסמכה. מסירים מהאש, מוסיפים שמנת מתוקה ווניל ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון.

6מקמחים היטב נייר אפייה ומרדדים עליו את בצק הפאי לעיגול שקוטרו גדול במעט מקוטר התבנית (הכי טוב להניח את התבנית על העיגול ולוודא שנשארים שוליים שמציצים החוצה).

7הופכים את נייר האפייה עם הבצק ישירות לתבנית, ומסירים את הנייר (אין צורך לשמן את התבנית, הבצק מכיל מספיק שומן ולא יידבק).

8מהדקים את הבצק לתחתית ולדופנות התבנית ומסירים שוליים מיותרים.

9מחממים תנור ל-170 מעלות.

10מעבירים את המלית המוכנה לתבנית. אופים 25-30 דקות, עד שרואים שדופנות הבצק מזהיבות. המלית תישאר מעט רוטטת במרכזה וזה בסדר, היא תתייצב בקירור. מצננים בטמפרטורת החדר כשעה ומכניסים למקרר לשעה נוספת (לממהרים, אפשר להכניס את הטארט לפריזר מיד אחרי האפייה לשעה ולקצר את התהליך).

11התותים: שוטפים את התותים, מנקים מהליבות ופורסים לפרוסות עבות. כשהפאי קר מפזרים את התותים על הקרם כך שיכסו את כולו.

12הג'לי: מערבבים טוב טוב בקערה את תכולת שקית הג'לי עם מים רותחים בעזרת מטרפה, עד שאין זכר לאבקה.

13שופכים את הג'לי על התותים ומכניסים למקרר ל-4 שעות, ועדיף לילה שלם. מגישים קר.

טארט וניל עם ג'לי ותותים - פרוסהאנחנו ניקח את זה|צילום: קרן אגם, mako אוכלטארט וניל עם ג'לי ותותים - פרוסות אכולותוגם את זה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* הטארט יישמר מכוסה במקרר עד ארבעה ימים.

* אפשר להמיר את השקדים הטחונים ב-50 גרם קמח לבן.

* אפשר להכין את הטארט בלי הג'לי ולהגיש עם מעט קצפת מעל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il