אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

לחמניות וניל רכות להתעלף

הלחמניות האלה כל כך רכות ומענגות, שלרגע הן הזכירו לנו סופגנייה. ככה זה כשהבצק מועשר גם בחלב, גם בשמנת חמוצה, גם בחמאה וגם באינסטנט פודינג וניל. במילה אחת: חלום

|mako אוכל| פורסם07:24
לחמניות וניל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8356reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לכ-20 לחמניות:

  • 1 קילו קמח לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • שליש כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • שליש כוס (65 גרם) שמן קנולה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית מלח דק
  • 2 ביצים גודל L
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה (לא משנה כמה אחוזי שומן)
  • כוס (240 מ"ל) חלב פושר

לקישוט:

  • אבקת סוכר

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

2מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים סוכר, סוכר וניל, שמן, חמאה, מלח, ביצים, אינסטנט פודינג, שמנת חמוצה ומחצית מכמות החלב. לשים את הבצק דקה-שתיים ובודקים כמה נוזלים הוא עוד צריך (ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות החלב, ואולי תזדקקו לעוד 2-3 כפות).

>> לבלוג של קרן אגם

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

לחמניות וניל לפני האפייהלפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3לשים את הבצק 10-12 דקות, עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בפנים כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים ומניחים להתפחה של בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4מעבירים את הבצק למשטח מעט משומן, מוציאים לו אוויר ומחלקים ל-20 כדורים שווים (כל כדור אמור לשקול כ-90 גרם, תלוי בכמות החלב שיש בבצק).

5מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

לחמניות וניל בקערהבקערה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

6מגלגלים כל כדור לרצועה באורך כ-30 ס"מ ומלפפים את הרצועה סביב עצמה כמו שבלול. מכניסים את הקצה של הרצועה למטה, אל מתחת לשבלול, ומניחים בתבנית. ממשיכים כך עם כל הכדורים.

7מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות.

8מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן מעט משחימות (מכיוון שאינן מרוחות בביצה הן לא משחימות מאוד, אז היזהרו לא לשרוף אותן).

9מוציאים את הלחמניות, מצננים מעט, בוזקים הרבה אבקת סוכר ומגישים (עם חמאה וריבה או סתם כך).

לחמניות וניללחמניות וניל|צילום: קרן אגם, mako אוכל

* אפשר להקפיא את הלחמניות בעודן טריות כשהן עטופות היטב. אחר כך מפשירים כמה שעות במקרר או על השיש ומחממים מעט לפני הגשה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il