
סמבוסק חצילים וביצהכשקרן אגם מלמדת להכין סמבוסק, אנחנו הראשונים להתייצב. ואם מחכות לנו בפנים קוביות של חציל קלוי, ביצה קשה וקצת גאודה - בכלל אין מה לדבר![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (14-15 יחידות):
למילוי:
לטבילה:
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים, סוכר ומלח ומפעילים במהירות איטית. 2מוסיפים את שמן הזית ואז את המים לאט ובהדרגה, עד שהבצק מתאחד לכדור (ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים). לשים 10-12 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. מעבירים לקערה משומנת במעט שמן זית, מגלגלים בשמן לציפוי ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מתפיחים שעה וחצי עד שעתיים, או לילה במקרר. 3בינתיים חותכים את החציל לקוביות קטנות וצולים ב-190 מעלות עם שמן זית ומעט מלח גס עד הזהבה. מניחים בצד לצינון. סמבוסק חצילים|צילום: קרן אגם, mako אוכל4לשים מעט את הבצק התפוח להוצאת אוויר ומחלקים לכדורים במשקל 110 גרם כל אחד. מניחים את הכדורים על מגש מעט משומן ומכסים אותם להתפחה קצרה של 15-10 דקות. 5מחממים תנור ל-200 מעלות. מכינים צלחת עמוקה עם מי ברז ועוד צלחת עם שומשום. 6מרדדים כל כדור על משטח מעט מקומח, ממלאים בחציל, ביצה קשה וגאודה וממליחים מעט. מקפלים את הבצק לחצי עיגול ומהדקים היטב את הקצוות (אפשר בעזרת מזלג) כדי שהסמבוסק לא ייפתח במהלך האפייה. 7טובלים כל סמבוסק במים ואז בשומשום, ומסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה. 8אופים 15-20 דקות, עד הזהבה. אוכלים חם. ** כשהסמבוסק יוצאים מהתנור אפשר להבריש אותם בשמן זית, אבל לא חובה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |