אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת שיש גבינה

עוגת גבינה קצת אחרת, קלה קלה להכנה וממש טעימה. את החומרים סביר להניח שכבר יש לכם בבית, וגם אם אתם ממאותגרי החמאה אל דאגה, בחמודה הזאת יש רק שמן

|mako אוכל| פורסם07:25
עוגת שיש גבינה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.7530reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית:

  • 350 גרם גבינה לבנה
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גודל L
  • חצי כוס שמן קנולה
  • כוס ושליש (186 גרם) קמח לבן
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • כף וחצי קקאו

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלותומרפדים את התחתית של תבנית אינגליש קייק ברצועה ארוכה של נייר אפייה, שתציץ מעבר לשולי התבנית ותאפשר לחלץ אותה בקלות כשתהיה מוכנה.

2משמנים את נייר האפייה ואת התבנית.

3מערבבים בקערה גבינה לבנה, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים תמצית וניל, ביצים ושמן ומערבבים שוב.

4מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5משאירים בקערה 4-5 כפות מהבלילה, ואת השאר מעבירים לתבנית.

6מוסיפים לקערה את אבקת הקקאו ומערבבים היטב עד לקבלת צבע אחיד.

7שופכים את הבלילה החומה על הבלילה הבהירה שבתבנית ומערבבים בעזרת סכין ליצירת דוגמת שיש.

8אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

9מצננים את העוגה ומכניסים לכמה שעות למקרר לפני ההגשה.

* העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.

>> לסדנאות של קרן אגם

>> לבלוג של קרן אגם

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il