אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת שיש קוקוס וריבה

סופגניות הן דרך מעולה לצרוך ריבה, אבל לא הדרך היחידה! קרן אגם, שהיא מבחינתנו הסמכות הגבוהה ביותר לעוגות שיש, מכניסה אותה לעוגת שיש עם קוקוס, והתוצאה - אומנם לא 1,000 קלוריות אבל מרהיבה

|mako אוכל| פורסם07:21
עוגת שיש קוקוס וריבה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.8216reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 120 גרם חמאה רכה
  • 200 גרם (כוס) סוכר
  • 2 ביצים L
  • 140 גרם (כוס) קמח לבן
  • רבע כפית מלח
  • כפית אבקת אפייה
  • 45 גרם (חצי כוס) קוקוס טחון
  • 135 גרם (חצי כוס) יוגורט
  • כפית מחית וניל
  • חצי כוס ריבה (שזיפים, תות או מה שאוהבים)

לקישוט והגשה:

  • 30 גרם גפרורי שקדים
  • חצי כפית קינמון
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

2מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הביצים ביצים אחת אחת וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בבלילה.

3מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

4מוסיפים יוגורט ווניל ומערבבים לקבלת בלילה אחידה.

5מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ומיישרים מעט. מוזגים את הריבה ומיישרים שוב, ומכסים במחצית השנייה של הבלילה. בעזרת סכין יוצרים צורת שיש בעוגה.

6מפזרים מלמעלה גפרורי שקדים וקינמון.

7אופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

8מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

עוגת שיש קוקוס-ריבהעוגת שיש קוקוס-ריבה|צילום: נופר צור, mako אוכל

** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.

** לגרסת פרווה: ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בחצי כוס שמן קנולה, ואת היוגורט ממירים בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il