
עוגיות שוקולד צ'יפס חמאה חומה ופקאניםעוגיות שוקולד צ'יפס הן דבר כל כך מופלא, שלא משנה כמה בסיסי המתכון שיש לכם - הן כנראה יצאו טעימות. המטרה שלנו היום היא לעבור מרק טעימות למטריפות חושים, ואנחנו חושבים שעמדנו בה יופי![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לכ-20 עוגיות:
אופן ההכנה:1מטגנים את הפקאנים בכף וחצי חמאה במחבת בינונית, עד להזהבה. ממליחים מעט. 2מניחים לפקאנים להצטנן מעט וקוצצים אותם גס. >>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? יפות שבא לבכות|צילום: קרן אגם, mako אוכל3ממיסים בסיר קטן 120 גרם חמאה וממשיכים לחמם עד שהחמאה מקבלת צבע חום ענברי וריח אגוזי. שומרים כל הזמן שלא תישרף. 4מורידים את החמאה מהאש ומוסיפים לסיר שני סוגי סוכר, קצת מלח, ביצה, קמח ואבקת סודה לשתייה. מערבבים היטב ומצננים כמה דקות. 5מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס והפקאנים. מעבדים לתערובת אחידה ומכניסים לחצי שעה למקרר. 6בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 7יוצרים עוגיות מהתערובת בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות, ומסדרים בתבנית באופן מרווח. 8משטחים את העוגיות מעט ואופים כ-10 דקות, להשחמה קלה. כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדיין מעט רכות, וזה בסדר - הן יתקשו בצינון. 9מצננים לחלוטין וטורפים. ** אפשר להמיר את הפקאנים בכל אגוז אחר שאוהבים, או להשמיט אותם כליל ולהוסיף עוד חצי כוס שוקולד צ'יפס. ** אפשר להשתמש בכל סוג שוקולד – מריר, חלב או לבן – או לשלב ביניהם. ** אפשר להמיר סוכר חום כהה בסוכר חום בהיר. ** אפשר להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |