אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגיות בצק פריך מגולגלות עם שוקולד וקוקוס

מחפשים במה למלא את צנצנת העוגיות לקראת סוף השבוע? לנו אין שום התלבטות, ותודה לקרן אגם ולמגולגלות האלה שהיא הכניסה לנו לראש רגע לפני שהשבוע נגמר

|mako אוכל| פורסם07:25
עוגיות בצק פריך מגולגלות עם שוקולד וקוקוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.6240reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (כ-40 עוגיות):

  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח לבן
  • 2 כפות סוכר לבן
  • כפית גדושה אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה קרה, בקוביות
  • מכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

למלית:

  • ממרח שוקולד (אני השתמשתי בנוטלה)
  • חצי כוס קוקוס

לקישוט:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים במעבד מזון קמח, סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת פירורי בצק. מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק.

2מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר לשעה.

3מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

4מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול דק אך לא מדי (כ-2 מ"מ).

5בעזרת פלטה או גב כף מורחים ממרח שוקולד על עיגול הבצק ומפזרים קוקוס בנדיבות.

6מחלקים את הבצק בגלגלת פיצה ל-16 משולשים שווים. מגלגלים כל חלק בצק מהצד הרחב לצורת רוגלע ומניחים על תבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק.

7אופים בתנור החם 15-18 דקות, עד שהבצק מזהיב ממש מעט. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.

מגולגלות שוקולד וקוקוסמגולגלות שוקולד וקוקוס|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>>לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד ארבעה ימים.

** ניתן להמיר את ממרח השוקולד בכל ממרח אחר שאוהבים, כמו תמרים או ריבה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il