
עוגיות בצק פריך מגולגלות עם שוקולד וקוקוסמחפשים במה למלא את צנצנת העוגיות לקראת סוף השבוע? לנו אין שום התלבטות, ותודה לקרן אגם ולמגולגלות האלה שהיא הכניסה לנו לראש רגע לפני שהשבוע נגמר![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (כ-40 עוגיות):
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מערבבים במעבד מזון קמח, סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת פירורי בצק. מוסיפים שמנת חמוצה ומעבדים שוב עד לקבלת כדור בצק. 2מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומכניסים לצינון במקרר לשעה. 3מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 4מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול דק אך לא מדי (כ-2 מ"מ). 5בעזרת פלטה או גב כף מורחים ממרח שוקולד על עיגול הבצק ומפזרים קוקוס בנדיבות. 6מחלקים את הבצק בגלגלת פיצה ל-16 משולשים שווים. מגלגלים כל חלק בצק מהצד הרחב לצורת רוגלע ומניחים על תבנית האפייה. חוזרים על הפעולה עם כל חלקי הבצק. 7אופים בתנור החם 15-18 דקות, עד שהבצק מזהיב ממש מעט. מוציאים, מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.
** שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד ארבעה ימים. ** ניתן להמיר את ממרח השוקולד בכל ממרח אחר שאוהבים, כמו תמרים או ריבה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |