
עוגת שמרים בחושה עם שוקולד צ׳יפסמתכון לעוגת שמרים בחושה, כן, יש חיה כזאת. מערבבים הכל בוו גיטרה, מפזרים קצת שקדים בתבנית בשביל אפקט ההפתעה, מתפיחים ואופים. כמה שהיא פשוטה ו"של פעם", ככה היא חתיכה ומלאה בקלאסה![]() צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako |
המצרכים :לתבנית קוגלהוף:
לשימון ועיטור:
אופן ההכנה:1משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה רכה בעזרת מברשת ומפזרים קמח. מנערים את התבנית כך שהקמח ייצמד אליה מכל הכיוונים. 2נפטרים מעודפי קמח על ידי ניעור קל ומכניסים למקפיא עד שמסיימים להכין את הבלילה. 3מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, שמרים, ביצים, סוכר, וניל וחמאה. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה (תתקבל בלילה מאוד דביקה כמו של עוגה בחושה וזה בסדר גמור). ממשיכים לערבב כחמש דקות נוספות. מוסיפים שוקולד צ׳יפס ומרעבבים עוד כדקה. עוד רגע זאת תהיה התחתית|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako4מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים פרוסות שקדים על התחתית. 5יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת עם השקדים ומיישירים. רגע החשיפה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako6מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ 30-35 דקות עד שהעוגה זהובה ומוכנה. כמה שהיא יפה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako8מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. מקשטים באבקת סוכר. * העוגה במיטבה ביום בו אופים אותה, אפשר לחמם מעט לפני הגשה. שתי פרוסות לא עבות מדי|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |