אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת שמרים בחושה עם שוקולד צ׳יפס

מתכון לעוגת שמרים בחושה, כן, יש חיה כזאת. מערבבים הכל בוו גיטרה, מפזרים קצת שקדים בתבנית בשביל אפקט ההפתעה, מתפיחים ואופים. כמה שהיא פשוטה ו"של פעם", ככה היא חתיכה ומלאה בקלאסה

|mako אוכל| פורסם08:00
עוגת שמרים בחושה עם שוקולד צ׳יפס (צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako)
צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
Rating:4.366reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית קוגלהוף:

  • 2 וחצי כוסות (350 גרם) קמח לבן/לחם
  • כף שמרים יבשים
  • 2 ביצים גדולות
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • כפית מחית וניל
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה (אפשר להמיר בכוס חלב)
  • 100 גרם שוקולד ציפס מעורבבים בקערה עם כף קמח

לשימון ועיטור:

  • 30 גרם חמאה רכה
  • מעט קמח
  • שקדים פרוסים
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה רכה בעזרת מברשת ומפזרים קמח. מנערים את התבנית כך שהקמח ייצמד אליה מכל הכיוונים.

2נפטרים מעודפי קמח על ידי ניעור קל ומכניסים למקפיא עד שמסיימים להכין את הבלילה.

3מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, שמרים, ביצים, סוכר, וניל וחמאה. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה (תתקבל בלילה מאוד דביקה כמו של עוגה בחושה וזה בסדר גמור). ממשיכים לערבב כחמש דקות נוספות. מוסיפים שוקולד צ׳יפס ומרעבבים עוד כדקה.

>> לבלוג של קרן אגם

עוד רגע זאת תהיה התחתיתעוד רגע זאת תהיה התחתית|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

4מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים פרוסות שקדים על התחתית.

5יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת עם השקדים ומיישירים.

רגע החשיפהרגע החשיפה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

6מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה.

7מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ 30-35 דקות עד שהעוגה זהובה ומוכנה.

כמה שהיא יפהכמה שהיא יפה|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako

8מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. מקשטים באבקת סוכר.

* העוגה במיטבה ביום בו אופים אותה, אפשר לחמם מעט לפני הגשה.

שתי פרוסות לא עבות מדישתי פרוסות לא עבות מדי|צילום: נופר צור, אוכל טוב, mako
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il