אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

ריבועי בצק פריך שקדים, ריבה ומרנג קוקוס לימון

קלאסיקה של סבתות: בצק פריך בכלום עבודה (רק ערבוב קל בידיים), ריבה ומרנג שנמס בפה. ממש כאילו סבתא בלה קפצה לביקור

|mako אוכל| פורסם07:07
ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.72206reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית מרובעת או מלבנית 20*30:

  • 2 ורבע כוסות (315 גרם) קמח לבן
  • רבע כוס (25 גרם) אבקת שקדים או שקדים טחונים
  • 2 וחצי כפיות אבקת אפייה
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 4 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • כוס ריבה (שזיפים, משמש או כל ריבה שאוהבים)

לקצף:

  • 4 חלבונים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • מעט מלח
  • 2 כוסות (200 גרם) קוקוס
  • קליפה מגוררת מלימון שלם

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה וסוכר.

>> לבלוג של קרן אגם

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג חיתוכיות - ריבועי בצק פריך עם ריבה ומרנג|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3מוסיפים חלמונים, תמצית וניל וחמאה מומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה (אפשר להתחיל עם כף ולבסוף לגבש עם הידיים).

4משטחים את הבצק בתבנית באופן אחיד בעזרת הידיים.

5אופים 10 דקות, עד להזהבה קלה.

6בינתיים מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים, סוכר ומלח לקצף מבריק ויציב. מוסיפים פנימה קוקוס וקליפת לימון ומערבבים.

7כשהעוגה יוצאת מהתנור מורחים עליה ריבה באופן אחיד.

8מעבירים את תערובת החלבונים אל מעל הריבה ומיישירים באופן אחיד .

9אופים 25-30 דקות, עד שהמרנג שחום. מצננים לחלוטין.

10חותכים לריבועים ומגישים.

**אפשר להמיר את השקדים הטחונים בקמח לבן באותה כמות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il