אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת שיש תפוחים וקינמון

אנחנו מסתכלים על העוגה הזאת, שהיא גם עוגת תפוחים מעולה וגם עוגת שיש, וכל מה שאנחנו יכולים לחשוב הוא שזאת פשוט שערורייה שהיא ניבטת אלינו רק מהמסך ולא משולחן הקפה. אז מה עושים? נו באמת, התשובה ברורה

|mako אוכל| פורסם07:14
עוגת שיש תפוחים וקינמון  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8281reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק רב פעמית:

  • 60 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים גודל L
  • רבע כוס (50 גרם) שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • שני שליש כוס (160 מ״ל) חלב
  • שלושת רבעי כפית קינמון
  • 1 כפית סילאן
  • 2 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות
  • 1 שקית סוכר וניל
  • אבקת סוכר, להגשה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק.

2טורפים בקערה את החמאה והסוכר (במטרפה או במיקסר עם וו הקצפה) עד לקבלת תערובת חלקה.

3מוסיפים ביצים, שמן ווניל וממשיכים לטרוף.

לבלוג של קרן אגם

עוגת שיש תפוחים וקינמון - פרוסהרוצים פרוסה?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ולבסוף את החלב, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

5מוציאים שלושת רבעי כוס מהתערובת לקערה נפרדת, ומוסיפים אליה קינמון וסילאן. מערבבים עד שהתערובת אחידה ומעט כהה.

6מעבירים לתבנית מחצית מהבלילה הלבנה, מעליה מחצית מהבלילה כהה, ואז שוב לבנה ושוב כהה. מערבבים מעט בעזרת סכין ליצירת מראה שיש.

עוגת שיש תפוחים וקינמון - שתי פרוסותאולי שתיים?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7מסדרים את התפוחים מלמעלה ומעליהם מפזרים סוכר וניל.

8אופים את העוגה 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.

9מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il