
קיש בצל וכרישה מקמח מלאמרגע שנתקלנו במתכון הזה כל מה שמתחשק לנו לעשות זה להריץ מהר את פסח ולהגיע ישירות לשבועות - החג שיודע לתת כבוד למאפים האלה. ותאמינו לנו, לקיש הזה, עם פירורי הקראמבל הזהובים, מגיע ים של כבוד![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):
למלית:
לבצלים:
אופן ההכנה:1הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח, תימין/אורגנו ופרמזן. 2מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים אותה בצד. 3מוסיפים כף מי קרח למעבד המזון ומעבדים שוב. אם הבצק לא הופך לכדור מוסיפים עוד כף. תתקרב אלינו עוד קצת|צילום: נופר צור, mako אוכל4מאחדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 5הבצלים: מקפיצים בשמן זית את הבצל והכרישה עם השום עד שהם שקופים ורכים. מניחים בצד. 6מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מוסיפים את תערובת הבצל ומערבבים שוב. 7מחממים תנור ל-180 מעלות. 8מקמחים היטב נייר אפייה, מניחים את הבצק, מקמחים שוב ומכסים בעוד נייר אפייה. מרדדים את הבצק כך שיהיה קצת יותר גדול מהתבנית. פרוסה|צילום: נופר צור, mako אוכל9מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את הבצק לתבנית. מסירים בעדינות את נייר האפייה התחתון (שעכשיו נמצא למעלה). 10מהדקים את הבצק היטב לבסיס ולדופנות התבנית. 11מעבירים פנימה את המלית. 12מערבבים את תערובת הפירורים ששמרנו בצד עם רבע כפית מלח גס. 13מפזרים את הפירורים על המלית באופן שווה. 14אופים 35-40 דקות, עד להזהבה. מגישים חם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |