אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

קיש בצל וכרישה מקמח מלא

מרגע שנתקלנו במתכון הזה כל מה שמתחשק לנו לעשות זה להריץ מהר את פסח ולהגיע ישירות לשבועות - החג שיודע לתת כבוד למאפים האלה. ותאמינו לנו, לקיש הזה, עם פירורי הקראמבל הזהובים, מגיע ים של כבוד

|mako אוכל| פורסם06:38
קיש בצל וקראמבל מלוח מקמח מלא (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.655reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית מלבנית 20*30 ס"מ):

  • 260 גרם קמח מלא
  • כפית מלח דק
  • כף תימין או אורגנו טרי, קצוץ
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 190 גרם חמאה רכה
  • 2-3 כפות מי קרח

למלית:

  • מכל קוטג' 5%
  • מכל (200 גרם) שמנת חמוצה (רצוי 15%)
  • מכל (250 גרם) גבינה לבנה
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפות קמח לבן רגיל
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

לבצלים:

  • 3 בצלים קלופים, חצויים ופרוסים לפרוסות דקות
  • כרישה אחת, פרוסה לפרוסות דקות (החלק הלבן בלבד)
  • שן שום כתושה
  • כף שמן זית

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח, תימין/אורגנו ופרמזן.

2מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים אותה בצד.

3מוסיפים כף מי קרח למעבד המזון ומעבדים שוב. אם הבצק לא הופך לכדור מוסיפים עוד כף.

>> לבלוג של קרן אגם

טארט בצל וקראמבל מלוח מקמח מלא - תקריבתתקרב אלינו עוד קצת|צילום: נופר צור, mako אוכל

4מאחדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.

5הבצלים: מקפיצים בשמן זית את הבצל והכרישה עם השום עד שהם שקופים ורכים. מניחים בצד.

6מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מוסיפים את תערובת הבצל ומערבבים שוב.

7מחממים תנור ל-180 מעלות.

8מקמחים היטב נייר אפייה, מניחים את הבצק, מקמחים שוב ומכסים בעוד נייר אפייה. מרדדים את הבצק כך שיהיה קצת יותר גדול מהתבנית.

טארט בצל וקראמבל מלוח מקמח מלא - פרוסהפרוסה|צילום: נופר צור, mako אוכל

9מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את הבצק לתבנית. מסירים בעדינות את נייר האפייה התחתון (שעכשיו נמצא למעלה).

10מהדקים את הבצק היטב לבסיס ולדופנות התבנית.

11מעבירים פנימה את המלית.

12מערבבים את תערובת הפירורים ששמרנו בצד עם רבע כפית מלח גס.

13מפזרים את הפירורים על המלית באופן שווה.

14אופים 35-40 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il