
עוגת יוגורט לימון ללא קמחנכון, מדובר בעוגה לכל דבר, אבל המרקם? המרקם מזכיר סופלהגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע), ואנחנו פשוט מתים על זה. רכה כמו ענן, מפתיעה בטירוף ובעיקר טעימה פיצוצים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר לקצף אחיד. מעבירים לקערה גדולה ומניחים בצד. פרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל3באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף) מקציפים את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים יוגורט, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים היטב. 4מוסיפים וניל ולימון (קליפה ומיץ) ומערבבים שוב. 5מאחדים בתנועות קיפול עדינות את תערובת החלמונים עם תערובת החלבונים. מעבירים לתבנית. 6אופים 45-50 דקות, עד שהעוגה אינה רוטטת. מכבים את התנור, פותחים אותו ומשאירים את העוגה בפנים חצי שעה. בשלב הזה אפשר להעביר סכין סביב הדפנות של העוגה, כדי שתצנח קצת פחות. 7מצננים עוד מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. עוגת יוגורט לימון ללא קמח|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגה טעימה כשהיא חמימה אבל גם אחרי צינון. ** העוגה תישמר כשהיא עטופה במקרר עד שלושה ימים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |