
עוגת יוגורט ונילעוגת וניל טעימה, רכה ומיוחדת, שהיא בדיוק מה שאתם רוצים עם הקפה המנומנם של בוקר שבת. חדי העין יבחינו שהיא מזכירה במרקמה עוגת סולת לחה, וזו רק אחת ממעלותיה
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק רב פעמית:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
עוגת יוגורט וניל. מרקם של עוגת סולת | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
2 טורפים בקערה ביצים, סוכר לבן וסוכר וניל לתערובת מעט תפוחה. 3 מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל, יוגורט ודבש ומערבבים היטב. 4 מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. 5 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים מעט. 6 אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים (שימו לב, בחלק מהתנורים זה לוקח יותר זמן). 7 מקשטים באבקת סוכר ומגישים. ** העוגה תישמר עטופה במקרר עד ארבעה ימים. ** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בשני שליש כוס שמן קנולה ואת היוגורט בקרם קוקוס או במיץ תפוזים.
|