אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת יוגורט וניל

עוגת וניל טעימה, רכה ומיוחדת, שהיא בדיוק מה שאתם רוצים עם הקפה המנומנם של בוקר שבת. חדי העין יבחינו שהיא מזכירה במרקמה עוגת סולת לחה, וזו רק אחת ממעלותיה

|mako אוכל| פורסם07:52
עוגת יוגורט וניל (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.7183reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק רב פעמית:

  • 3 ביצים גודל L
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 שקיקים סוכר וניל
  • 120 גרם חמאה מומסת
  • כפית וחצי תמצית וניל
  • 1 כוס (250 גרם) יוגורט (לא משנה איזה)
  • 3 כפות (60 גרם) דבש
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • קורט מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

>> לבלוג של קרן אגם

>>רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

עוגת יוגורט וניל. מרקם של עוגת סולתעוגת יוגורט וניל. מרקם של עוגת סולת|צילום: קרן אגם, mako אוכל

2טורפים בקערה ביצים, סוכר לבן וסוכר וניל לתערובת מעט תפוחה.

3מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים. מוסיפים תמצית וניל, יוגורט ודבש ומערבבים היטב.

4מוסיפים קמח, מלח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים מעט.

6אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים (שימו לב, בחלק מהתנורים זה לוקח יותר זמן).

7מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לסדנאות של קרן אגם

** העוגה תישמר עטופה במקרר עד ארבעה ימים.

** לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בשני שליש כוס שמן קנולה ואת היוגורט בקרם קוקוס או במיץ תפוזים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il