
עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזיםמתכון לעוגת קינמון שמדלגת בקלות לארסנל העוגות של הארוחה המספקת ליום כיפור. הקינמון כבר בבלילה של העוגה הבחושה, ומלמעלה היא מזוגגת בסוכר ושברי אגוזים![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :
לזיגוג:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מקציפים בקערת מיקסר ביצים, שמנת להקצפה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לקערה וניל ושמן וממשיכים להקציף מעט. 3מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קינמון, אבקת אפייה וקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. 4יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה או לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה. 5מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר עם מים רותחים לתערובת סמיכה ואחידה. מצפים את העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים. מגישים וזוללים. * העוגה נשמרת בטמפרטורת חדר כשלושה ימים כשהיא עטופה היטב. *לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת בקרם קוקוס. * אם אין לכם מיקסר, אפשר להשתמש במטרפה גדולה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |