אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזים

מתכון לעוגת קינמון שמדלגת בקלות לארסנל העוגות של הארוחה המספקת ליום כיפור. הקינמון כבר בבלילה של העוגה הבחושה, ומלמעלה היא מזוגגת בסוכר ושברי אגוזים

|mako אוכל| פורסם09:00
עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.755reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 ביצים גודל L
  • מיכל שמנת להקצפה (250 גרם)
  • 1 וחצי כוסות סוכר לבן (300 גרם)
  • חצי כוס שמן קנולה (100 גרם)
  • כפית תמצית/מחית וניל
  • 1 וחצי כפיות קינמון
  • 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
  • 1 וחצי כוסות קמח

לזיגוג:

  • 100 גרם אבקת סוכר
  • כף מים רותחים
  • רבע כוס אגוזי מלך טחונים דק

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מקציפים בקערת מיקסר ביצים, שמנת להקצפה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים לקערה וניל ושמן וממשיכים להקציף מעט.

3מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קינמון, אבקת אפייה וקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

>> לבלוג של קרן אגם

4יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה או לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שנועצים בעוגה יוצא יבש. מצננים את העוגה.

5מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערה אבקת סוכר עם מים רותחים לתערובת סמיכה ואחידה. מצפים את העוגה ומפזרים אגוזים קצוצים. מגישים וזוללים.

* העוגה נשמרת בטמפרטורת חדר כשלושה ימים כשהיא עטופה היטב.

*לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת בקרם קוקוס.

* אם אין לכם מיקסר, אפשר להשתמש במטרפה גדולה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il