
לחמניות שמונה עם פרגנכון שמכל הלחמניות בעולם, כולל כל המאפיות, שלא לדבר על הסופר, אלה של המכולת תמיד הכי רכות וטעימות? אז יש לנו חדשות מרעישות: אלה יותר![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :ל-16-18 לחמניות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר. 2מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים ביצים, שמן קנולה ומלח. מוסיפים את המים ולשים את הבצק עד שהוא מתאחד. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים. עקב בצד אגודל|צילום: קרן אגם, mako אוכל מי גונב אחת?|צילום: קרן אגם, mako אוכל3לשים את הבצק 9-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש. 4מוציאים לקערה משומנת מעט, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו. 5מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קצרות בידיים להוצאת האוויר. 6מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומסדרים על מגש משומן מעט. מכסים במגבת ומניחים ל-20 דקות. 7מרדדים כל כדור בצק לרצועה ארוכה וקולעים לצורת לחמניית שמונה (ראו בסרטון). 8מסדרים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים קטנים ביניהן. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות. 9מחממים תנור ל-180 מעלות. 10מערבבים בקערה כפית נס קפה עם מים עד להמסה מוחלטת. מוסיפים ביצה וטורפים היטב. 11מברישים את הלחמניות התפוחות בזהירות בתערובת הביצה ומפזרים פרג. 12אופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן שחומות ויפות. תפוחות יפה יפה|צילום: קרן אגם, mako אוכל לפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל** הלחמניות יישמרו עד יומיים כשהן עטופות היטב בשקית. ** ניתן להקפיא אותן אחרי שהן מצטננות, כשהן עטופות היטב. ** הקפה נותן צבע ולא משאיר טעם, אבל אם רוצים אפשר לוותר עליו. תגיות:לחמניות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |