אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

לחמניות שמונה עם פרג

נכון שמכל הלחמניות בעולם, כולל כל המאפיות, שלא לדבר על הסופר, אלה של המכולת תמיד הכי רכות וטעימות? אז יש לנו חדשות מרעישות: אלה יותר

|mako אוכל| פורסם07:20
לחמניות שמונה מצופות פרג  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.8155reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

ל-16-18 לחמניות:

  • 1 קילו קמח לבן רגיל (או קמח לחם)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • שליש כוס +כפית (70 גרם) סוכר לבן
  • 2 ביצים גודל L
  • חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
  • כפית גדושה מלח דק
  • כוס וחצי (360 מ"ל) מי ברז

לציפוי:

  • 2 כפות מים
  • כפית נס קפה (מגורען או אבקה)
  • ביצה גודל L
  • רבע כוס גרגירי פרג שלמים

אופן ההכנה:

1בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים יבשים וסוכר.

2מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים ביצים, שמן קנולה ומלח. מוסיפים את המים ולשים את הבצק עד שהוא מתאחד. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים.

לחמניות שמונה בתבניתעקב בצד אגודל|צילום: קרן אגם, mako אוכללחמניות שמונה במגשמי גונב אחת?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3לשים את הבצק 9-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.

4מוציאים לקערה משומנת מעט, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5מוציאים את הבצק מהקערה ולשים קצרות בידיים להוצאת האוויר.

6מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומסדרים על מגש משומן מעט. מכסים במגבת ומניחים ל-20 דקות.

7מרדדים כל כדור בצק לרצועה ארוכה וקולעים לצורת לחמניית שמונה (ראו בסרטון).

8מסדרים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה תוך שמירה על מרווחים קטנים ביניהן. מכסים במגבת ומניחים להתפחה של 45 דקות.

9מחממים תנור ל-180 מעלות.

10מערבבים בקערה כפית נס קפה עם מים עד להמסה מוחלטת. מוסיפים ביצה וטורפים היטב.

11מברישים את הלחמניות התפוחות בזהירות בתערובת הביצה ומפזרים פרג.

12אופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן שחומות ויפות.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

לחמניות שמונה אחרי תפיחה שנייהתפוחות יפה יפה|צילום: קרן אגם, mako אוכללחמניות שמונה לפני האפייהלפני האפייה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** הלחמניות יישמרו עד יומיים כשהן עטופות היטב בשקית.

** ניתן להקפיא אותן אחרי שהן מצטננות, כשהן עטופות היטב.

** הקפה נותן צבע ולא משאיר טעם, אבל אם רוצים אפשר לוותר עליו.

תגיות:לחמניות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il