
רולדות שמרים עם קרם שקדים ותמריםהנה לכם מילוי שמעולם לא חשבנו שנכניס לעוגת שמרים: תערובת של חמאה, אבקת סוכר, שקדים וממרח תמרים. בסדר, אז לא חשבנו. עכשיו אנחנו לא מצליחים לחשוב על שום דבר אחר. תקשיבו, זה טעים!![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (2 עוגות):
למלית:
לציפוי:
לסירופ סוכר:
אופן ההכנה:1משמנים ומרפדים בנייר אפייה שתי תבניות אינגליש קייק (לא חד פעמיות). 2מנפים לקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים. 3מחברים את וו הלישה ומוסיפים במהירות איטית תוך כדי ערבול חמאה, ביצים וחלב. מתחילים עם מחצית מכמות החלב, ובמידת הצורך מוסיפים עוד בהדרגה. 4ממשיכים ללוש 8-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש. לפני האפייה|צילום: נופר צור, mako אוכל פרוסה|צילום: נופר צור, mako אוכל5מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה בשמן בכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר). 6בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה חמאה רכה עם אבקת סוכר, אבקת שקדים, ביצה וקמח לתערובת אחידה. מוסיפים ממרח תמרים ומערבבים לתערובת חלקה. 7מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח למלבן דק. מורחים רבע מכמות הקרם על כל יריעת בצק באופן אחיד ומפזרים אגוזים קצוצים ומעט שוקולד לבן. מגלגלים לרולדה ומגלגלים כל שתי רולדות לבורג. 8מרפדים תבניות אינגליש בנייר אפייה, מעבירים פנימה את הרולדות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 40-45 דקות, עד שהעוגות תפוחות מאוד. 9מחממים תנור ל-180 מעלות. דוגמניות|צילום: נופר צור, mako אוכל תמונה לאלבום|צילום: נופר צור, mako אוכל10מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים 35-40 דקות, עד שהן שחומות למראה. 11בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר. מורידים את האש לבינונית ומבשלים 6-7 דקות עד להסמכה עדינה. מוסיפים וניל, מערבבים ומכבים. 12מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים מיד בסירופ סוכר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |