אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

רולדות שמרים עם קרם שקדים ותמרים

הנה לכם מילוי שמעולם לא חשבנו שנכניס לעוגת שמרים: תערובת של חמאה, אבקת סוכר, שקדים וממרח תמרים. בסדר, אז לא חשבנו. עכשיו אנחנו לא מצליחים לחשוב על שום דבר אחר. תקשיבו, זה טעים!

|mako אוכל| פורסם07:21
עוגת שמרים עם שקדים ותמרים (צילום: נופר צור, mako אוכל)
צילום: נופר צור, mako אוכל
Rating:4.569reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (2 עוגות):

  • 1 קילו קמח לחם, מניטובה או קמח לבן רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כפית מלח דק
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר לבן
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 2 ביצים גודל L
  • כוס וחצי (360 מ"ל) חלב, מעט חמים

למלית:

  • 180 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 180 גרם אבקת שקדים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות (20 גרם) קמח לבן
  • חצי קופסה של ממרח תמרים
  • חצי כוס אגוזים קצוצים או טחונים גס (אני השתמשתי בלוז)
  • חצי כוס שוקולד צ'יפס לבן (לא חובה)

לציפוי:

  • ביצה טרופה

לסירופ סוכר:

  • חצי כוס (120 מ"ל) מי ברז
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • חצי כפית תמצית/מחית וניל

אופן ההכנה:

1משמנים ומרפדים בנייר אפייה שתי תבניות אינגליש קייק (לא חד פעמיות).

2מנפים לקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים.

>> לבלוג של קרן אגם

3מחברים את וו הלישה ומוסיפים במהירות איטית תוך כדי ערבול חמאה, ביצים וחלב. מתחילים עם מחצית מכמות החלב, ובמידת הצורך מוסיפים עוד בהדרגה.

4ממשיכים ללוש 8-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש.

עוגת שמרים עם שקדים ותמרים - לפני האפייהלפני האפייה|צילום: נופר צור, mako אוכלעוגת שמרים עם שקדים ותמרים - פרוסהפרוסה|צילום: נופר צור, mako אוכל

5מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה בשמן בכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר).

6בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה חמאה רכה עם אבקת סוכר, אבקת שקדים, ביצה וקמח לתערובת אחידה. מוסיפים ממרח תמרים ומערבבים לתערובת חלקה.

7מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח למלבן דק. מורחים רבע מכמות הקרם על כל יריעת בצק באופן אחיד ומפזרים אגוזים קצוצים ומעט שוקולד לבן. מגלגלים לרולדה ומגלגלים כל שתי רולדות לבורג.

8מרפדים תבניות אינגליש בנייר אפייה, מעבירים פנימה את הרולדות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 40-45 דקות, עד שהעוגות תפוחות מאוד.

9מחממים תנור ל-180 מעלות.

עוגת שמרים עם שקדים ותמרים - דוגמניותדוגמניות|צילום: נופר צור, mako אוכלעוגת שמרים עם שקדים ותמרים - תמונה לאלבוםתמונה לאלבום|צילום: נופר צור, mako אוכל

10מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים 35-40 דקות, עד שהן שחומות למראה.

11בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר. מורידים את האש לבינונית ומבשלים 6-7 דקות עד להסמכה עדינה. מוסיפים וניל, מערבבים ומכבים.

12מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים מיד בסירופ סוכר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il