
עוגיות גבינת שמנת לימוניותבחיים לא חשבנו שיצאו לנו עוגיות בכזה מרקם מטריף, עד שניסינו את המתכון הזה - ודווקא עם גבינת שמנת דלת שומן. והטעם? זאת כבר סרנדה בפני עצמה
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :22-25 עוגיות:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 טורפים בקערה חמאה, גבינת שמנת וסוכר לתערובת חלקה (אפשר גם להקציף במיקסר). 2 מוסיפים ביצה ווניל, קליפת לימון ומיץ לימון וטורפים שוב. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
בתבנית | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, קורנפלור ואבקת אפייה. 4 מעבירים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. 5 מכניסים למקרר לשעה לפחות. 6 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. 7 מוציאים את הבצק מהמקרר, ובעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג (אם הבצק טיפה דביק מרטיבים את הידיים). מסדרים את הכדורים על תבנית האפייה במרחק של 2-3 ס"מ בין כדור לכדור. 8 אופים 10-11 דקות (העוגיות אמורות להישאר בהירות). 9 מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
מרקם שאין דברים כאלה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה במקרר 4-5 ימים.
|