
עוגת שיש בננה מהממתיש לכם מתכון קבוע לעוגת בננה, שאתם לא סוטים ממנו כבר עשור? אנחנו יודעים, גם לנו היה. אבל לא כזה בשני צבעים, ולא עם דוגמה כל כך יפה על הגב, בזכות הבננה שמטמינים בבצק לפני האפייה. אז בבקשה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית (לא חד פעמית):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2מקציפים במיקסר ביצים וסוכר חום עד לקבלת תערובת תפוחה. 3מוסיפים לאט לאט את השמן וממשיכים להקציף. עוגת שיש בננה|צילום: קרן אגם, mako אוכל4מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל ובננות מעוכות. מערבבים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה. 5מעבירים מחצית מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים לה קקאו ומערבבים היטב, לקבלת תערובת כהה. 6מוזגים לתבנית שליש מהתערובת הבהירה ומעליה מחצית מהתערובת הכהה. מוזגים שוב שליש מהבהירה וחצי מהכהה, ומסיימים בשליש האחרון של התערובת הבהירה. 7מסדרים על התערובת את חצאי בננה ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. 8מצננים ומגישים. * לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת החמוצה במיץ תפוזים או קרם קוקוס. * העוגה נשמרת היטב כארבעה ימים, רצוי במקרר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |