אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת שיש בננה מהממת

יש לכם מתכון קבוע לעוגת בננה, שאתם לא סוטים ממנו כבר עשור? אנחנו יודעים, גם לנו היה. אבל לא כזה בשני צבעים, ולא עם דוגמה כל כך יפה על הגב, בזכות הבננה שמטמינים בבצק לפני האפייה. אז בבקשה

|mako אוכל| פורסם07:10
עוגת שיש בננה  (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.5197reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית (לא חד פעמית):

  • 2 ביצים גודל L
  • חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • שליש כוס (65 גרם) שמן קנולה
  • חצי מכל (100 גרם) שמנת חמוצה 27% (אפשר גם אחוזי שומן נמוכים יותר)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 בננות בשלות, מעוכות
  • כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
  • בננה שלמה, חצויה לרוחבה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2מקציפים במיקסר ביצים וסוכר חום עד לקבלת תערובת תפוחה.

3מוסיפים לאט לאט את השמן וממשיכים להקציף.

לבלוג של קרן אגם

עוגת שיש בננה עוגת שיש בננה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה, תמצית וניל ובננות מעוכות. מערבבים היטב, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב רק עד לקבלת תערובת אחידה.

5מעבירים מחצית מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים לה קקאו ומערבבים היטב, לקבלת תערובת כהה.

6מוזגים לתבנית שליש מהתערובת הבהירה ומעליה מחצית מהתערובת הכהה. מוזגים שוב שליש מהבהירה וחצי מהכהה, ומסיימים בשליש האחרון של התערובת הבהירה.

7מסדרים על התערובת את חצאי בננה ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

8מצננים ומגישים.

* לגרסת פרווה אפשר להמיר את השמנת החמוצה במיץ תפוזים או קרם קוקוס.

* העוגה נשמרת היטב כארבעה ימים, רצוי במקרר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il