
קלפוטי עם תחתית בצק פריךקלפוטי הוא אחד הקינוחים הטעימים שיש גם ככה, אז קרן אגם הוסיפה לו גם תחתית של בצק פריך והפכה אותו לאפילו מגרה יותר. מתלבטים באיזה פירות להשתמש? הכל הולך, ובעיקר עם כדור גלידה ליד הפרוסה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
לבלילה:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק הפריך: מערבבים במעבד מזון עם להב לפדה קמח ואבקת סוכר. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד ליצירת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים שוב. מוסיפים כף מי קרח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. 2מחממים תנור ל 180 מעלות. 3משטחים את הבצק בעזרת הידיים על גבי תבנית פאי ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות התבנית עד למעלה. מניחים נייר אפייה, ומפזרים משקולת (שעועית יבשה או אורז) על פני כל שטח הבצק מעל נייר האפייה. אופים כ-15 דקות עד שהבצק מעט מתייצב ומקבל השחמה קלה. פרוסת פאי קלפוטי|צילום: קרן אגם, mako אוכל4בזמן שהבצק בתנור: טורפים בקערה ביצים עם סוכר, וניל ומלח למשך דקה. מוסיפים שמנת להקצפה וחלב, וממשיכים מעט לטרוף עד לאיחוד. מוסיפים קמח דרך מסננת וטורפים עם מטרפה עד שהתערובת ללא גושים. 5כשהבצק יוצא מהתנור מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה. 6מסדרים על גבי הבצק את רבעי הפירות ויוצקים את הבלילה מעל הפירות . מפזרים מעל גרידת לימון ושקדים פרוסים. 7אופים 35-40 דקות עד שהבלילה מקבלת צבע שחום מהמם והפירות מעט מבעבעים בפנים. 8מוציאים את העוגה מהתנור , מקשטים במעט אבקת סוכר ומגישים חם או חמים עם כדור גלידה מעל. פירות עונתיים לבחירתכם|צילום: קרן אגם, mako אוכל![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |