
אוזני המן קלאסיות שנמסות בפהחדשים בקטע של אפייה ביתית? אלה אוזני ההמן הראשונות שלכם? אל דאגה, עם המתכון של קרן אגם תוציאו תחת ידיכם מאפים ברמה של קונדיטוריה עילית. אופים ותיקים? גם לכם אנחנו ממליצים לא לוותר על המתכון הזה![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
המצרכים :לבצק (35 אוזני המן):
למלית פרג:
אופן ההכנה:1מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים חמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת פירורים. אוזני המן של קרן אגם|צילום: קרן אגם, mako אוכל2מוסיפים ביצה, חלמון וגרידת לימון, ולבסוף כף חלב ואם יש צורך אז עוד אחת. מעבדים עד שנוצר כדור בצק. 3עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה. 4מכינים מלית: בסיר קטן מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים פרג, סולת ודבש ומערבבים. מסירים מהאש ומוסיפים אגוזים. מצננים לחלוטין. 5מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. כל אחת אוזן!|צילום: קרן אגם, mako אוכל עוד לא אכלנו די|צילום: קרן אגם, mako אוכל>> המתכון עלה לראשונה בבלוג של קרן אגם.לפוסט המלא 6מרדדים מחצית מכמות הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי חצי ס"מ. 7קורצים עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 8 ס"מ (אם אין, אפשר להשתמש בכוס פשוטה). מניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. 8סוגרים לצורת אוזן המן ומניחים על תבנית האפייה, במרווחים קטנים. חוזרים על הפעולות עם המחצית השנייה של הבצק. 9כשכל האוזניים מוכנות מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות, עד שהן משחימות מעט. *המתכון פורסם לראשונה ב-01/03/22 תגיות:אוזני המן ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |